«Δεν θυμάμαι τα τελευταία τρία χρόνια να κάναμε γιορτές σε ησυχία. Κάθε φορά, νύχτα ή μέρα, το τηλέφωνο από την Πάτρα μας καλού- σε για μια ακόμη διάρρηξη. Και όταν φτάνω εδώ, πρέπει να έχω και κάποιες εκατοντάδες ευρώ για επισκευές στα κουφώματα, συν τα πράγμα- τα που λείπουν από το σπίτι». Ο π. Χρύσανθος Ψήνας κατάγεται από το Πλατάνι και ζει στην Αθήνα. Πριν από λίγα 24ωρα βρέθηκε στην πόλη μας, προκειμένου να καταγγείλει στην Ασφάλεια μια ακόμη διάρρηξη της κατοικίας του στο Πλατάνι. 

ΟΙ ΔΙΑΡΡΗΚΤΕΣ 

«Τα τελευταία 3,5 χρόνια έχουν ανοίξει το σπίτι μας πάνω από 20 φορές. Ο,τι μέτρα ασφαλείας έχουμε λάβει ως ιδιώτες, δεν αρκούν. Οι διαρρήκτες εργάζονται ασταμάτητα αλλά και ανεμπόδιστα διότι ο δημοτικός φωτισμός μας έχει ξεχάσει, με αποτέλεσμα να δρουν οι ‘ποντικοί’ ανενόχλητοι. Ακόμη και τρυπώντας τα κεραμίδια της στέγης μπήκαν στο σπίτι μας». Η Δήμητρα Μπριαμά- του είναι μια γειτόνισσα στο Πλατάνι, στην οδό Χρ. Ψήνα - παράπλευρη της οδού Αγ. Λαύρας που προς τον κεντρικό οικισμό. Βρέθηκε και αυτή πρόσφατα στην Πάτρα, όταν «κτύπησε ο συναγερμός» της πρώτης διάρρηξης στην κατοικία του ιερέα. 

Ο ΦΩΤΙΣΜΟΣ 

Όλα τα δεινά των επτά ιδιοκτήτων και δύο εργοστασιακών εγκαταστάσεων που βρίσκονται στο σημείο ξεκίνησαν από την ώρα που η νέα δημοτική αρχή της Πάτρας το 2014, τράβηξε το καλώδιο ενός προβολέα που φώτιζε την περιοχή, τροφοδοτούμενος από παραπλήσια γεώτρηση της Κοινότητας Ακταίου. Η δημοτική αρχή της Πάτρας επικαλέστηκε λόγους ασφάλειας από ηλεκτροπληξία. Σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες, εδώ και 19 χρόνια πληρώνουν δημοτικά τέλη ηλεκτροφωτισμού, αλλά φως δεν είδαν ακόμη! 

Ο ΠΡΟΒΟΛΕΑΣ 

«Το 1999, η τότε δημοτική αρχή Ρίου κατέθεσε το αίτημα επέκτασης του ηλεκτροφωτισμού στη ΔΕΗ, ενημερώνοντας ότι καταβλήθηκαν δύο εκατομμύρια ευρώ από τέλη από διάφορες περιοχές, και από τη δική μας. Δυστυχώς, η μελέτη και το έργο δεν προχώρησε και γι’ αυτό η τότε κοινότητα σκέφτηκε την εναλλακτική λύση του προβολέα της δημοτικής γεώτρησης. Από το 2014, τόσο εμείς όσο και η κοινότητα Ακταίου, κάνουμε αλλεπάλληλες αιτσεις προς τη δημοτική αρχή της Πάτρας, το τμήμα Ηλεκτροφωτισμού και τη Διεύθυνση Αρχιτεκτονικού Έργου, αλλά δεν έχει προχωρήσει τίποτε. 

ΕΞΩΔΙΚΟ 

Ετοιμάζουμε νέο εξώδικο και εν συνεχεία θα καταθέσουμε αγωγές αποζημίωσης κατά του Δήμου για υλικές βλάβες και ηθική αποκατάσταση για την ταλαιπωρία στην οποία μας υποβάλλουν!» συμπληρώνει ο π. Χρύσανθος. Τα δεκάδες συμβάντα κλοπής που έχουν καταγραφεί αυτή την τριετία θα είναι ο αδιάψευστος μάρτυρας βασιμότητας των ισχυρισμών τους!
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top