Μετά την είδηση του θανάτου του Castro παρατήρησα πάλι ότι σαν λαός είμαστε παγίως διαιρεμένος και ότι δεν ξέρουμε ούτε τι θέλουμε, αλλά ούτε και το τι μας γίνεται. Τσακωνόμαστε για όλα. Άλλοι χάρηκαν για το θάνατο του Κάστρο και άλλοι λυπήθηκαν εκφράζοντας το θαυμασμό τους.
Το τρελό είναι ότι άλλοι έχουν να πουν τα χειρότερα για τον επί ολόκληρα 57 χρόνια Κουβανό επαναστάτη - δικτάτορα και άλλοι (κυρίως αριστεροί) βρήκαν όλοι το καλό τους λόγο να πουν.
Θυμίζω όμως.. ότι ο Έλληνας επαναστάτης - δικτάτορας Γεώργιος Παπαδόπουλος πήρε την εξουσία ανατρέποντας ένα εντελώς σάπιο πολιτικό σύστημα τότε το '67, όπως κι ο Κάστρο το '59!! Μετέπειτα νοικοκύρεψε το τόπο, όπως κι ο Κάστρο!! Έφτιαξε τη παιδεία και την υγεία, όπως κι ο Κάστρο!! Έκανε τόσα έργα σε 7 χρόνια όσα δεν πρόλαβε να κάνει καν ο Κάστρο σε 57 χρόνια! Στηρίχθηκε στη μια εκ των δύο τότε μεγάλων δυνάμεων (Αμερική), όπως κι ο Κάστρο (Ρωσία)!! 

ΟΙ διαφορές Παπαδόπουλου - Κάστρο ήταν, ότι την Ελλάδα ενισχύθηκε το ιδιωτικό επιχειρείν και όποιος δεν ήταν τεμπέλης έβγαζε λεφτά. Οι περιορισμοί των ατομικών ελευθεριών στην Ελλάδα δεν ήταν ούτε στο 10% της Κούβας. Επίσης οι Ελληνίδες επί Παπαδόπουλου δεν εκδίδονταν ως πόρνες όπως στη Κούβα, που είναι η μόνη χώρα που μπορείς να πάρεις στο κρεβάτι σου 3 γενιές. Γιαγιά 48 ετών, κόρη 30 ετών και εγγονή 15 ετών. Με 30 ευρώ και τις τρεις μαζί!
Την ίδια ώρα η περιουσία της οικογένειας Κάστρο με τα 10 παιδιά της ανέρχεται σε δισεκατομμύρια δολάρια, όταν οι Έλληνες καθεστωτικοί του Παπαδόπουλου, πέθαναν όλοι φτωχοί!
Τέλος, στην Ελλάδα όσοι φυλακίστηκαν ήταν αντικαθεστωτικοί, σε αντίθεση με τη Κούβα που 57 χρόνια τώρα φυλακίζονται και σαπίζονται στο ξύλο, αδιακρίτως.
Και αναρωτιέμαι... βρε σεις Έλληνες ... ληγμένα παίρνετε;
Όσοι σήμερα υμνείτε το Κάστρο (κυρίως αριστεροί) γιατί σιχτιρίζετε το Παπαδόπουλο; Ίδιοι σαν 2 σταγόνες νερού ήταν!

Τι κακό έκανε ο Παπαδόπουλος που δεν έκανε ο Κάστρο; Αλλά και τι καλό έκανε ο Κάστρο που δεν έκανε ο Παπαδόπουλος;
Και επειδή στην ιστορία οι συμπολίτες μου ... δεν τό'χουν... ας τα βρουν με το καθρέπτη τους πριν ξανανοίξουν το στόμα τους, γιατί η πολύ ημιμάθεια τους έχει βλάψει σοβαρά την υγεία. Θανάσιμα... την εγκεφαλική!
Τέλος για να μην βιαστούν κάποια τρολάκια να πιάσουν το φτυάρι, καθιστώ σαφές ότι δεν είμαι χουντικός και δεν εκφράζω μέσω αυτού του κειμένου τίποτα εναντίον ή υπέρ, του ενός ή του άλλου δικτάτορα. Παρατηρήσεις κάνω. Δημοσιογράφος είμαι, αυτή είναι η δουλειά μου. Έρευνα και ... "διάσωση" !! 

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top