Φόρος Netflix


Η ψυχαγωγία της Νέας Τάξης κοστίζει


Η βιομηχανία του streaming αυξάνεται διαρκώς, ενώ το Netflix, με σειρές και ταινίες που σύμφωνα με μη Αμερικανούς προωθούν τον παγκοσμιοποιητικό τρόπο ζωής στα σπίτια του πλανήτη,  φαίνεται να κατέχει τα πρωτεία.
Η αύξηση των εσόδων της εταιρείας αλλά και η εμφάνιση νέων ισχυρών ανταγωνιστών στην βιομηχανία του streaming, όπως το Hulu, το Amazon, κ.α., δείχνει να δημιουργεί τον μελλοντικό χάρτη της «οικιακής ψυχαγωγίας», τα επόμενα χρόνια.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις διεθνών αναλυτών , η αξία της βιομηχανίας του video streaming θα αγγίξει τα 7 δισεκατομμύρια δολάρια αυτό το έτος!!!
Φυσικά, η μεταβολή του τρόπου με τον οποίο μεταδίδεται και αγοράζεται το οπτικοακουστικό περιεχόμενο έχει προκαλέσει ζυμώσεις σχετικά με τον τρόπο, κατά τον οποίο θα ακολουθήσει τις εξελίξεις και η φορολόγηση της υπηρεσίας στην ευρωπαϊκή αλλά και στην αμερικανική ήπειρο.
Ήδη, έχει προκαλέσει αντιδράσεις η απόφαση της δημοτικής αρχής του Σικάγο, να φορολογήσει τις υπηρεσίες cloud, ενώ τη φορολόγηση υπηρεσιών streaming εξετάζει και η ηγεσία της Pasadena.
Παρότι, η συζήτηση για την εφαρμογή του φόρου «Netflix» είναι αρκετά πρόωρη – καθώς ούτε η αγορά έχει διαμορφωθεί αλλά ούτε και η μέθοδος εφαρμογής του – θεωρείται δεδομένο ότι κάποια στιγμή στο μέλλον θα εφαρμοστεί, ακολουθώντας τις συνήθειες και τα... πορτοφόλια των χρηστών.

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top