Κατά πληροφορίες προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ και οι 11 καταληψίες - Πλέον το σημείο θα φρουρείται επί 24ωρου βάσεως


Στην εκκένωση της κατάληψης του χώρου στο Βοτανικό όπου πρόκειται να χτιστεί μουσουλμανικό τέμενος προχώρησε το πρωί της Παρασκευής η ΕΛΑΣ.
Κατά πληροφορίες και οι 11 άνθρωποι που βρίσκονταν στο χώρο έχουν προσαχθεί χωρίς να προβάλουν αντίσταση και μεταφέρονται στη ΓΑΔΑ.

Στο σημείο παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ να αναφέρουν ότι πλέον ο χώρος θα φυλάσσεται επί 24ωρου βάσεως.Η κατάληψη είχε πραγματοποιηθεί από σύλλογο που, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να είχε προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της ανέγερσης τεμένους στον Βοτανικό.

Μετά την εκκένωση έφραξαν την είσοδο με λαμαρίνεςΤο ιδεολογικό στίγμα των καταληψιών προέκυπτε και από τις δηλώσεις τους ότι η «Στέγη αστέγων», όπως επιγράφεται, προορίζεται μόνο για Ελληνες. Οι ίδιοι, αναφέρεται σε σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου, αποκαλούσαν το χώρο «Hotspot για Ελληνες». 
Θα πρέπει να σημειωθεί ακόμη ότι οι καταληψίες υποστηρίχθηκαν από άτομα με στρατιωτικές στολές παραλλαγής που ζητούν στοιχεία σε όποιον επιχειρήσει να προσεγγίσει τον χώρο.


 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top