Το Ανώτερο Δικαστήριο της Αγγλίας αποφάσισε ότι η βρετανική κυβέρνηση χρειάζεται την έγκριση του κοινοβουλίου για να ξεκινήσει τη διαδικασία του διαζυγίου με την Ευρωπαϊκή Ένωση... 


 Γενικεύεται η κλιμάκωση του θεσμικού αναθεωρητισμού με δικολαβικές προσεγγίσεις και στόχο την ακύρωση στην πράξη της δυναμικής που αποπνέουν τα δημοψηφίσματα. 


 Η απόφαση στερεί από την κυβέρνηση της Τερέζα Μέι την εξουσία να ενεργοποιήσει το άρθρο 50 χωρίς την ψήφο της Βουλής των Κοινοτήτων (κάτω σώμα) και της Βουλής των Λόρδων (άνω σώμα). 


 Οι εισηγητές της απόφασης υποστηρίζουν πως η έξοδος από την ΕΕ θα... καταργήσει δικαιώματα, όπως αυτό της ελεύθερης μετακίνησης, κάτι που δεν μπορεί να γίνει χωρίς την απόφαση του Κοινοβουλίου. 


 Τί μπορεί να σημαίνει; Είτε ένα «μαλακό» Brexit, όπως είχε δηλώσει ότι προτιμά και η Ανγκελα Μέρκελ, είτε ότι πλέον είναι ανοικτή η πιθανότητα η απόφαση για Brexit να ακυρωθεί στην πράξη. Η βρετανική κυβέρνηση έλαβε από το δικαστήριο άδεια για να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης. 


Η απόφαση, σύμφωνα με τον συνήγορο της κυβέρνησης, θα εξετασθεί από το Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας στις 5 - 8 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με τη βρετανική κυβέρνηση, η απόφαση του Δικαστηρίου αμφισβητείται επειδή το ίδιο το κοινοβούλιο ενέκρινε τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, το αποτέλεσμα του οποίου, όπως επισημαίνεται από κυβερνητικές πηγές, πρέπει να γίνει σεβαστό. 


 Τερέζα Μέι: Έως τα τέλη Μαρτίου η ενεργοποίηση του άρθρου 50 

Πάντως, η εκπρόσωπος της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι δήλωσε στον απόηχο της απόφασης πως «η βρετανική κυβέρνηση συνεχίζει να έχει ως στόχο της η επίσημη διαδικασία για την αποχώρηση από την ΕΕ να εκκινήσει έως τα τέλη Μαρτίου και δεν πιστεύει ότι η δικαστική απόφαση που απαιτεί την έγκριση του κοινοβουλίου θα διαταράξει αυτό το χρονοδιάγραμμα». Πρόσθεσε εξάλλου ότι η κυβέρνηση υπήρξε σαφής ότι έχει την εξουσία να ενεργοποιήσει το Άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισσαβόνας, βάσει του οποίου θα ξεκινήσουν συνομιλίες διάρκειας έως δύο ετών για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ. 


 Από την πλευρά του ο υπουργός Εμπορίου Λίαμ Φοξ τόνισε ότι «η απόφαση αυτή εγείρει ένα σημαντικό και περίπλοκο νομικό ζήτημα και οφείλουμε να το εξετάσουμε προσεκτικά, πριν αποφασίσουμε πώς θα προχωρήσουμε». 


«Η Βρετανία μπορεί να αλλάξει γνώμη για το Brexit» 

 Στο μεταξύ, με δήλωσή του στο BBC, ο Τζον Κερ, ο άνθρωπος που έκανε την προεργασία για τη δημιουργία του άρθρου 50 είπε πως η Βρετανία μπορεί να αλλάξει γνώμη για το Brexit μετά την έναρξη των διαπραγματεύσεων. 


 «Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και όταν θα έχει αρχίσει η διαδικασία», δήλωσε ο Κερ, πρώην πρεσβευτής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. «Κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτής, εάν η χώρα αποφασίσει ότι τελικά δεν θέλουμε να αποχωρήσουμε, μπορεί όλοι να θυμώσουν που σπαταλήθηκε τόσος χρόνος. 


 Μπορεί να προσπαθήσουν να αποσπάσουν και κάποιο πολιτικό τίμημα, αλλά από νομικής απόψεως δεν μπορούν να επιμείνουν να αποχωρήσουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά. 
 tvxs 
πηγή 

ΣΧΟΛΙΟ 

Πάντα με μπροστάρηδες τους ανώτατους δικαστές η Νέα Τάξη επιχειρεί σε όλες τις χώρες να επιβάλλει την θέλησή της κόντρα στα "θέλω" των λαών.... 

 Ξεσκιστήκανε ενώσεις καλλιτεχνών, ενώσεις επιστημόνων, οικονομολόγοι, ομοφυλόφιλοι, δημοσιογράφοι και ΜΜΕ και φυσικά οι ξεπουλημένοι πολιτικοί να τρομοκρατήσουν τον βρετανικό λαό πριν το δημοψήφισμα, ότι θα βούλιαζε το νησί αν ψήφιζαν ΝΑΙ στην απόσχιση.... Δεν τα κατάφεραν.... Οι Βρετάνοι επέλεξαν την εθνική τους ανεξαρτησία.... Δυστυχώς για αυτούς την εντολή του λαού ανέλαβε να εκτελέσει μια πρωθυπουργός που ελέγχεται πλήρως από την ΝΤ και η οποία είναι δηλωμένη κατά του Brexit.... Παρόλα αυτά (και καλά) είπε ότι θα σεβαστεί το θέλημα του βρετανικού λαού.... 


Τώρα όμως η ΝΤ έβαλε (που λένε) τα μέγαλα μέσα ..... για να ακυρώσει το δημοψήφισμα.... Τους ανώτατους δικαστές..... 


Και φυσικά η ΝΤ γνωρίζει ότι μπορεί στον λαό να μην κατάφερε να περάσει το θέλημα της, αλλά αυτό είναι πολύ εύκολο στους διεφθαρμένους πολιτικούς.... Συνεπώς αν το Brexit πρόκειται να εγκριθεί από το κοινοβούλιο και την Βουλή των Λόρδων..... απλά ξεχάστε το. 


Δυστυχώς μάλλον και η Βρετανία θα πέσει θύμα της παγκόσμιας δικτατορίας... 

Φυσικά όλα αυτά που συμβαίνουν έχουν και την χρησιμότητά τους... Ολο και περισσότεροι άνθρωποι συνειδητοποιούν ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με μια Παγκόσμια Νέα Τάξη που αδιαφορεί παντελώς για τους λαούς και το μόνο που επιθυμεί είναι η παγκόσμια εξουσία.... 


Στην Ελλάδα που είναι σαφώς μικρότερη και πολύ πιο ανίσχυρη χώρα από την Βρετανία, το δημοψήφισμα καταργήθηκε οικτρά σε μία βραδιά, από τα ξεπουλημένα ραγιαδικά πολιτικά ανδρείκελα..... Εκεί φαίνεται να το παλεύουν λίγο, αλλά τελικώς προσωπικά θεωρώ ότι το θέμα BREXIT σύντομα θα τελειώσει οριστικά χωρίς έξοδο φυσικά, από την τρισκατάρατη κατοχική Ευρωπαϊκή Ενωση.... Να δούμε πότε επιτέλους θα αντιληφθούμε όλοι, τον ρόλο της ΝΤ αλλά και της Ε.Ε. 

 Να δούμε πότε επιτέλους θα καταλάβουμε ότι οι βρωμερές μπλέ σημαίες με τα κίτρινα αστεράκια είναι σημαίες κατοχής και πρέπει οριστικά να κατέβουν από τους ιστούς στην Ελλάδα μας και σε όλη την Ευρώπη....
 

Το μόνο που αληθινά μπορεί να επιβιώσει στην Ευρώπη είναι μια χαλαρή οικονομική συνεργασία και μια επίσης στρατιωτική συμμαχία ανεξαρτήτων εθνικών κρατών, κι όχι ένα νεοταξικό υπερκράτος δυνάστης των λαών που θα αποτελεί ένα πολυεθνικό, πολυπολιτισμικό, παγκοσμιοποιημένο, χωνευτήρι, εμποτισμένο με εκατοντάδες εκατομμύρια ισλαμιστές λαθρομετανάστες, στο οποίο ο κάθε λαός θα αποτελεί μια αμελητέα εθνική μειονότητα χωρίς λόγο και εθνική ανεξαρτησία (όπως πάει να γίνει .... ή έχει γίνει ήδη η κατάπτυστη Ευρωπαϊκή Ενωση).

ΠΗΓΗ
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top