Ανοιχτή πρόσκληση σε Άραβες επιχειρηματίες να επενδύσουν στη χώρα μας έκανε χθες η αναπληρώτρια υπουργός αρμόδια για θέματα Τουρισμού Έλενα Κουντουρά από το βήμα της Ευρωαραβικής Συνόδου που πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μουσικής.

«Η ελληνική κυβέρνησή προωθεί εντατικά την τελευταία διετία στρατηγικές συμμαχίες και συνεργασίες με παραδοσιακές μας αγορές, με γειτονικές μας χώρες και με τις αναδυόμενες οικονομίες», τόνισε η κ. Κουντουρά.«Αποτέλεσε στρατηγική μας επιλογή στη νέα εθνική τουριστική πολιτική μας το 2015 να ανοίξουμε τις τουριστικές αγορές της Μέσης Ανατολής και να προωθήσουμε νέες συνεργασίες με τις χώρες του Αραβικού Κόσμου», υπογράμμισε, συμπληρώνοντας ότι «η ανάπτυξη του τουρισμού είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης».

Εντονο ενδιαφέρον 
Μάλιστα ανάφερε ότι ήδη καταγράφεται πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από επενδυτικά σχήματα που διερευνούν το πού θα επενδύσουν στην Ελλάδα, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στο ειδικό γραφείο μιας στάσης που έχει συσταθεί στο υπουργείο, και το οποίο παρέχει κάθε βοήθεια στους επενδυτές.

«Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες αδειοδότησης 15 Σύνθετων Τουριστικών Καταλυμάτων, και περίπου 150 έργα νέων ξενοδοχείων και επέκταση και εκσυγχρονισμό υπαρχόντων, όλα στις κατηγορίες των 4 και 5 αστέρων και δυναμικότητας άνω των 300 κλινών, από το 2015 έως σήμερα. Μόνο το 2015, άνοιξαν περισσότερα από 40 νέα πεντάστερα ξενοδοχεία. Μόνο στην Αθήνα επτά νέες μονάδες προστέθηκαν στο ξενοδοχειακό δυναμικό το 2016, και πολλές ακόμη προγραμματίζονται για το 2017 από ξένους επενδυτικούς ομίλους και σχήματα», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Απευθυνόμενη στους Άραβες επιχειρηματίες, η κ. Κουντουρά επισήμανε ότι τώρα είναι πιο ώριμες οι συνθήκες για τις αραβικές επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες στο αναπτυσσόμενο ελληνικό τουριστικό τοπίο. Η αξιοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων, τα έργα στο παραλιακό μέτωπο κ.λπ. θα αποτελέσουν ισχυρό μοχλό ανάπτυξης για περαιτέρω επενδύσεις.

Ο τουρισμός, σημείωσε η κ. Κουντουρά, ρίχνει γέφυρες συνεργασίας στους λαούς και στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης είναι να ανοίξει τις αγορές της Μέσης Ανατολής.

«Στο πλαίσιο του τουριστικού μας ανοίγματος στον Αραβικό Κόσμο, πραγματοποιήσαμε σειρά επαφών με πολιτικούς και θεσμικούς παράγοντες για τη στρατηγική μας στην ανάπτυξη διμερών τουριστικών πρωτοβουλιών. Διοργανώσαμε διμερή τουριστικά φόρουμ, όπως με την Αίγυπτο τον περασμένο Μάιο, ενισχύσαμε την παρουσία μας στις μεγαλύτερες Διεθνείς Τουριστικές Εκθέσεις και υποστηρίξαμε workshop σε μεγάλο αριθμό χωρών, ανάμεσά τους τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Σαουδική Αραβία, τον Λίβανο, ανέφερε η Ελ. Κουντουρά και συνέχισε «ενθαρρύναμε τον ιδιωτικό τομέα, τις τουριστικές επιχειρήσεις, να προχωρήσουν σε άμεσες συνεργασίες και συμφωνίες μέσα από Β2Β και Β2C συναντήσεις σε κάθε αγορά ξεχωριστά στο πλαίσιο των παραπάνω διοργανώσεων».

Μάλιστα είπε ότι τα πρώτα αποτελέσματα είναι «θεαματικά και ενδεικτικά της τεράστιας δυναμικής για την περαιτέρω συνεργασία των τουριστικών μας αγορών. Οι αφίξεις επισκεπτών από τη Μέση Ανατολή κατέγραψαν το 2016 διψήφια αύξηση και με βάση τις εκτιμήσεις της τουριστικής αγοράς, η δυναμική αυτή αποτυπώνεται έντονα και σε ακόμη υψηλότερη ζήτηση προς ελληνικούς προορισμούς για το 2017».

Αναφερόμενη στις αεροπορικές συνδέσεις διευκρίνισε ότι δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην καθιέρωση απευθείας πτήσεων: «Έχουμε καθημερινές ή εβδομαδιαίες συνδέσεις με όλες τις κύριες αραβικές αγορές, και επιδιώκουμε την ενίσχυση των πτητικών προγραμμάτων το 2017, ώστε να μπορούμε να εξυπηρετήσουμε την αυξημένη ζήτηση αλλά και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για να υποδεχθούμε επιπλέον τουριστικό ρεύμα τα επόμενα χρόνια», ανέφερε.

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top