Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρέθηκε σε εκδήλωση στην Άγκυρα για την επέτειο του θανάτου του Κεμάλ Ατατούρκ και επανέλαβε τις προκλητικές θέσεις του για τα σύνορα της χώρας.

«Η Τουρκία είναι μεγαλύτερη από την Τουρκία, εμείς δεν δύναται να φυλακιστούμε σε 780 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα», είπε αρχικά ο Ερντογάν.«Άλλα είναι τα φυσικά και άλλα τα σύνορα της καρδιάς μας», επισήμανε και πρόσθεσε: «Τα αδέλφια μας στην Μουσούλη, το Κιρκούκ, το Χουμούς, στα Σκόπια, μπορεί να είναι εκτός των φυσικών μας συνόρων, αλλά είναι εντός των συνόρων της καρδιάς, στο επίκεντρο της καρδιάς μας».

«Η Τουρκική Δημοκρατία δεν προέκυψε από το πουθενά», υπογράμμισε και συμπλήρωσε: «Όπως η Οθωμανική Αυτοκρατορία έλαβε την σκυτάλη από τους Σελτζούκους, έτσι και η Τουρκική Δημοκατία την παρέλαβε από την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Ενστερνιζόμαστε την ιστορία μας στο σύνολό της».

Ο Ερντογάν, βέβαια, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις συνεχιζόμενες επιχειρήσεις κατά του PKK στη νοτιοανατολική Τουρκία, επιχείρησε να παραλληλίσει τις ενέργειες του Κεμάλ για την ίδρυση του σύγχρονου τουρκικού κράτους με τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε η απόπειρα πραξικοπήματος, τον περασμένο Ιούλιο και διαβεβαίωσε ότι «η Τουρκία δεν έχει βλέψεις στα εδάφη κανενός».

ΠΗΓΗ: AP
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top