Ομπάμα: «Η Ελλάδα θα έχει πάντοτε την υποστήριξη των ΗΠΑ»

Στο Προεδρικό Μέγαρο για το δείπνο το οποίο παραχωρεί βρίσκεται ο αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα. Στο δείπνο παρευρίσκονται πάνω από 100 άνθρωποι μεταξύ των ο οποίων, ο Πρόεδρος τη Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ο πρόεδρος της Βουλής, ο Αρχιεπίσκοπος και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μεταξύ άλλων στην ομιλία του πριν από το δείπνο, ο Προκόπης Παυλόπουλος υποδέχθηκε τον Μπαράκ Ομπάμα «ως τον Πρόεδρο που υπηρέτησε τον σεβασμό του ανθρώπου και την υπεράσπιση της Δημοκρατίας». «Εμείς οι Έλληνες πιστεύουμε στην αντιπροσωπευτική δημοκρατία και εμπνεόμαστε από τον θεσμό των θεσμικών αντιβάρων που θωρακίζουν τη λαϊκή κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης από παρεμβάσεις όλων εκείνων των θεσμών που στην παγκοσμιοποίηση στερούνται οποιασδήποτε δημοκρατικής αναγνώρισης», είπε ο κ. Παυλόπουλος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνέχισε υπογραμμίζοντας ότι «ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει ένα τεράστιο οικονομικό κόστος για το οποίο δεν είναι υπεύθυνος αλλά οφείλεται σε λάθος πολιτικές. Παρά το κόστος αυτό ο λαός παραμένει στην ΕΕ και στον σκληρό πυρήνα της ευρωζώνης» συνέχισε και πρόσθεσε ότι «αγωνιζόμαστε να επιστρέψει η ΕΕ στις αρχές που ξεκίνησε».

Είπε τέλος ότι «ανταποκρινόμαστε με αξιοπρέπεια σε ό,τι αφορά το οξύτατο προσφυγικό ζήτημα. Σεβόμαστε τον πρόσφυγα και τον αντιμετωπίζουμε με όρους δικαιοσύνης». «Αναμένουμε την αλληλεγγύη των εταίρων μας. Ελπίζω ότι η δική σας έκκληση θα είναι εκείνη που θα ανοίξει τις συνειδήσεις. Η προστασία των προσφύγων κατάγεται από τον θεσμό του ικέτη και παραμένουμε πιστοί. Για να αντιμετωπίσουμε τη βάρβαρη τρομοκρατία. Πρέπει να λήξει ο πόλεμος στη Συρία. Να συνεργαστούν αρμονικά η Ρωσία και οι ΗΠΑ. Το συνειδητοποιήσατε εγκαίρως. Καιρός να αγωνιστούμε όλοι για να τελειώσει η χειρότερη πληγή» κατέληξε.
«Είμαστε ευγνώμονες για τη φιλία μας με τον ελληνικό λαό»

Ο κ. Ομπάμα από την πλευρά του υπήρξε λακωνικός, ευχαρίστησε για μια ακόμη φορά για τη θερμή υποδοχή στην Ελλάδα και χαρακτήρισε μεγάλη τιμή να βρίσκεται στη χώρα μας. «Η φιλοξενία σας δεν είναι έκπληξη. Σήμερα έχουμε σίγουρα αισθανθεί την ευεργεσία» πρόσθεσε. Ο αμερικανός Πρόεδρος επανέλαβε παράλληλα ότι η Ελλάδα θα έχει πάντοτε την υποστήριξη των ΗΠΑ στην προσπάθειά της να πάει μπροστά. «Είμαστε ευγνώμονες για τη φιλία μας με τον ελληνικό λαό» είπε ακόμη για να καταλήξει κάνοντας πρόποση και λέγοντας: «είθε οι Έλληνες και οι Αμερικανοί να είναι πάντα δίπλα ο ένας στον άλλον, σαν φίλοι, σαν συμπατριώτες, σαν αδελφοί». Ο αμερικανός Πρόεδρος μίλησε τέλος για μια ακόμη φορά στα ελληνικά, ευχόμενος «στην υγειά σας!». 


Πηγή
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top