Ο υπουργός Δασών και Υδάτινων Πόρων της Τουρκίας, Βεϊσέλ Ερογλου, παλαιός φίλος του Ερντογάν από την εποχή που εκείνος ήταν δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, κάλεσε χθες τις γυναίκες της Τουρκίας να «προσαρμόσουν» τα νανουρίσματα με τα οποία κοιμίζουν τα παιδιά τους... στα μεγαλεπήβολα σχέδια του ισλαμιστή προέδρου, σχέδια που θέλουν τη χώρα να εξελίσσεται σε παγκόσμια υπερδύναμη μέσα στις επόμενες πέντε δεκαετίες.

«Πλέον δεν θα λέτε στα παιδιά σας "κοιμήσου και μεγάλωσε". Θα λέτε "κοιμήσου και ανέβα ψηλά γιε μου. Ο στόχος είναι το 2071. Εσύ θα κάνεις πραγματικότητα τα βήματα προς μια Μεγάλη Τουρκία"», δήλωσε ο 68χρονος Ερογλου κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στη Μαύρη Θάλασσα, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι «οι γυναίκες έχουν κι αυτές (σ.σ. εθνικές) αποστολές να φέρουν σε πέρας».


Οσο για τις επικείμενες «αποστολές», ο ισλαμιστής υπουργός αναγνωρίζει συγκεκριμένα «τρεις στόχους που έχουν τεθεί από τον ίδιο τον πρόεδρο Ερντογάν», με διαδοχικούς σταθμούς τα έτη 2023, 2053 και 2071.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Σύμφωνα με το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, το 2023 (κατά την επέτειο της συμπλήρωσης 100 ετών από την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας), η τουρκική οικονομία θα πρέπει να είναι μια από τις δέκα μεγαλύτερες στον κόσμο. «Το έτος 2053 θα είναι η 600ή επέτειος από την Αλωση της Κωνσταντινούπολης», σημειώνει ο Βεϊσέλ Ερογλου και συνεχίζει: «Εκείνη τη χρονιά η νεολαία μας θα πάει την Τουρκία ένα βήμα πιο πέρα. Πιστεύουμε ότι θα υψώσουν τη σημαία μας πιο πέρα», διακηρύττει ο υπουργός, με τις διαθέσεις του να δημιουργούν εύλογο προβληματισμό στις χώρες της τουρκικής γειτονιάς.

«Τα νεογέννητα μωρά θα έχουν κάνει την Τουρκία παγκόσμια υπερδύναμη έως το 2071, οπότε και συμπληρώνονται χίλια χρόνια από τη Μάχη του Μαντζικέρτ», συμπληρώνει ολοκληρώνοντας το όραμά του ο υπουργός, ο οποίος στο παρελθόν έχει εμπλακεί και σε μεγάλα έργα της Τουρκίας στα κατεχόμενα στην Κύπρο (συγκεκριμένα στον αγωγό νερού από την Τουρκία).

Δεν είναι η πρώτη φορά βέβαια που ο Ερογλου προκαλεί αίσθηση με τις δημόσιες παρεμβάσεις του. Ο ίδιος έχει ταχθεί ανοιχτά υπέρ της «επανίδρυσης» της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, μια «επανίδρυση» την οποία μάλιστα θεωρεί «εφικτή» όπως έχει τονίσει.
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top