Το ολοκληρωμένο σχέδιο που εισηγείται αύριο στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας η αιρετή Περιφερειακή Διοίκηση,έχει ως κύριο άξονα το συντονισμό δήμων, δημοσίων υπηρεσιών και οργανώσεων που εμπλέκονται στη φιλοξενία προσφύγων. Το σχέδιο αφορά πρόσφυγες οι οποίοι βρίσκονται παράνομα στην περιοχή, είτε λόγω κινδύνου (πόλεμοι) είτε για οικονομικούς λόγους (εργασία σε εργοστάσια-χωράφια) αλλά κυρίως αυτούς που διαμένουν προσωρινά εδώ και λίγο και- ρό στα δύο κέντρα φιλοξενίας, σε Μυρσίνη Ηλείας και Ρίο. Το σχέδιο που επιμελήθηκαν οι υπηρεσίες Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας και παρουσιάζει ο βοηθός Περιφερειάρχη Αντώνης Χαροκόπος, περιλαμβάνει τους εξής άξονες: 

-Ολοκληρωμένη διαχείριση υγείας μεταναστών και προσφύγων. 

-Κοινωνική ενσωμάτωση μεταναστών και προσφύγων 

-Διαβίωση και Σίτιση μέσα στην κοινότητα. 

«Συντονίζουμε τους φορείς της αυτοδιοίκησης και την κοινωνία των πολιτών, δείχνοντας ότι η Περιφέρεια διαθέτει πολιτική της βούληση και επιδεικνύει το κοινωνικό της πρόσωπο στο προσφυγικό, είναι πολύ σοβαρό ζήτημα, με σωστό σχεδιασμό και οργάνωση. Το πρόγραμμα, όμως, για να πετύχει χρειάζεται και χρηματοδοτική στήριξη από την κυβερνητική εξουσία» αναφέρει στην «ΠτΚ» ο κ. Χαροκόπος. 

Το σχέδιο περιλαμβάνει προληπτικές εξετάσεις υγείας, εμβολιασμούς και άλλα μέτρα προστασίας της υγείας των παιδιών, σύστημα βελτίωσης της ψυχικής κατάστασης των προσφύγων και εκπαίδευση πάνω στην ελληνική ιστορία και πολιτισμό, για την κοινωνική ενσωμάτωση όσων ξένων θα παραμείνουν στην περιοχή μας και δεν θα ενταχθούν σε πρόγραμμα ανταλλαγής. 

Το πρόγραμμα, εκτός από την εκπαίδευση των μικρών παιδιών, περιλαμβάνει και επιμόρφωση για τους εργάτες γης. «Ένα πρόγραμμα, μοναδικό σε επίπεδο περιφερειακής αυτοδιοίκησης, που αντιμετωπίζει, σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο και την κρίση αυτή για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με συνεργασία εθελοντών, δομών υγείας, ΟΤΑ και φορέων. Θα παρέχει επίσης τη δυνατότητα προσφοράς σε κάθε πολίτη της Δυτικής Ελλάδας» σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα. Σε πρώτη φάση, εφόσον προχωρήσει με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου το πρόγραμμα, που θα καλύπτει όλες τις πτυχές του μεταναστευτικού – προσφυγικού ζητήματος στην Δυτική Ελλάδα, θα ανατεθεί η σύνταξη μελέτης με στόχο μέσα στο 2017 να ξεκινήσουν να υλοποιούνται δράσεις συγκεκριμένου προϋπολογισμού και στόχευσης. 

Συνελήφθη το απόγευμα της Παρασκευής στην Βουπρασία από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βάρδας, ένας 44χρονος Πακιστανός που κατηγορείται ότι μαζί με άλλα τέσσερα άτομα ξυλοκόπησε άγρια ομοεθνή του. Το θύμα, ένας 36χρονος Πακιστανός είχε μεταβεί στην Κώμη Βουπρασίας στις αρχές της εβδομάδας και συναντήθηκε με τον 44χρονο προκειμένου να διευθετήσει θέμα οικονομικής φύσεως. 

Στη συνέχεια, ο δράστης με την βοήθεια των υπόλοιπων συνεργών του, κατακράτησε παράνομα και επί τρείς ημέρες, τον 36χρονο μέσα σε παράπηγμα, προκαλώντας του ταυτόχρονα σωματικές βλάβες. 

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε χθες στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας, ενώ Ο 36χρονος μετέβη στο Κέντρο Υγείας Βάρδας και στο Γενικό Νοσοκομείο Αμαλιάδας για ιατροδικαστική εξέταση. Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Βάρδας, ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργών του 44χρονου.
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top