Ερντογάν: Δεν με ενδιαφέρει αν με λένε δικτάτορα

Επίθεση εναντίον της Ευρώπης εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατηγορώντας την ότι υποθάλπει την τρομοκρατία με τη στήριξη που προσφέρει στο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι δεν τον ενδιαφέρει πώς τον αποκαλούν επειδή καταστέλλει την κουρδική αυτονομιστική οργάνωση και τους συμπαθούντες της. «Δεν μ' ενδιαφέρει αν με πουν δικτάτορα ή οτιδήποτε άλλο. Από το ένα αυτί θα μπει, από το άλλο θα βγει. Αυτό που έχει σημασία είναι πώς με αποκαλεί ο λαός μου».

Επέμεινε μάλιστα, ότι τα όπλα που έχουν κατασχεθεί από μέλη του PKK προέρχονταν από τη Δύση. Ο Τούρκος πρόεδρος υπογράμμισε ότι οι κοινοβουλευτικοί που συμπεριφέρονται σαν τρομοκράτες θα αντιμετωπιστούν ως τέτοιοι,

«Η Ευρώπη, στο σύνολό της, υποθάλπει την τρομοκρατία. Μολονότι χαρακτήρισαν το PKK τρομοκρατική οργάνωση, είναι σαφές.Βλέπουμε πώς το PKK δρα τόσο ελεύθερα και άνετα στην Ευρώπη».

Αναφερόμενος στος Προσφυγικό, καταλόγισε στην Ευρωπαϊκή Ένωση ότι, ενώ έχει υποσχεθεί στην Τουρκία βοήθεια ύψους τριών δισ. ευρώ για τη φιλοξενία των Σύρων προσφύγων, μέχρι τώρα έχει δώσει στην Άγκυρα μόνο 200-300 εκατομμύρια.

Μιλώντας για τις επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού στη Συρία, είπε ότι οι δυνάμεις που στηρίζονται από την Άγκυρα έχουν ως στόχο να ωθήσουν τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στα νότια της Αλ Μπαμπ και σήμερα απέχουν περίπου 12-13 χιλιόμετρα από την πόλη αυτή.

Τον Αύγουστο τουρκικές δυνάμεις πέρασαν στη Συρία για να υποστηρίξουν ομάδες ανταρτών –κυρίως Τουρκμένους και Άραβες– ώστε να διώξουν τους τζιχαντιστές από τα σύνορα με την Τουρκία, εμποδίζοντας ταυτόχρονα τους Κούρδους να καταλάβουν τα εδάφη που θα άφηνε το ΙΚ.


Πηγή
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top