Σύμφωνα με την βελγική εφημερίδα De Morgen
Γιούνκερ: Αναγκαία η δημιουργία ευρωπαϊκού στρατού


Ο πρόεδρος της Κομισιόν επισήμανε πως «οι Αμερικανοί δεν είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν την Ευρώπη» την ώρα που ο εκλεγμένος πρόεδρος της Αμερικής Ντόναλντ Τραμπ έχει απειλήσει πως θα εγκαταλείψει τους συμμάχους των ΗΠΑ στην ΕυρώπηΤην ανάγκη δημιουργίας ενός ευρωπαϊκού στρατού τόνισε εκ νέου ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιουνκερ σε εκδήλωση που πραγματοποίησε η γερμανόφωνη κοινότητα του Βελγίου, την ώρα που ο εκλεγμένος πρόεδρος της Αμερικής Ντόναλντ Τραμπ έχει απειλήσει πως θα εγκαταλείψει τους συμμάχους των ΗΠΑ στην Ευρώπη, αν δεν δαπανήσουν αρκετά για την άμυνα.

Όπως σημειώνει η βελγική εφημερίδα De Morgen, ο λουξεμβούργιος πολιτικός διατύπωσε την εκτίμηση ότι «οι Αμερικανοί δεν είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν την Ευρώπη».

Σε ανάλυσή της η εφημερίδα θεωρεί ότι «βρισκόμαστε πιο κοντά από ποτέ» στην δημιουργία ενός ευρωπαϊκού στρατού, με το Brexit και την εκλογή του Ντόναλντ Tραμπ ως προέδρου στις ΗΠΑ να επισπεύδουν τις εξελίξεις.

Καθησυχαστικός ο Ομπάμα για τις προθέσεις Τραμπ για το ΝΑΤΟ

Πάντως από την πλευρά του ο απερχόμενος πρόεδρος της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος έσπευσε να καθησυχάσει όσους ανησυχούν για αλλαγές μετά την εκλογή Τραμπ, τονίζοντας ότι «η Ελλάδα είναι φίλη μας, είμαστε σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ».

«Εμείς επενδύουμε στο ΝΑΤΟ και είμαστε έτοιμοι να δράσουμε περισσότερο από ποτέ. Επτά δεκαετίες είμαστε προσηλωμένοι στο ΝΑΤΟ και αυτό θα συνεχιστεί υπερασπιζόμενοι κάθε σύμμαχό μας. Η δημοκρατία μας κάνει πιο δυνατούς από φονταμενταλιστές και τρομοκράτες από όσους δεν ανέχονται τη διαφορετική άποψη».

Υπογράμμισε, δε, ότι «η δημοκρατία είναι πιο ισχυρή από το Ισλαμικό Κράτος». 


Πηγή
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top