Η Χίλαρι Κλίντον και η επικεφαλής του προσωπικού γραφείου της, Χούμα Αμπεντίν.

Τιερί Μεϊσάν
Η έρευνα από το FBI των ιδιωτικών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Χίλαρι Κλίντον δεν αφορούν μια αμέλεια σχετικά με τους κανονισμούς ασφαλείας, αλλά γίνεται για συνομωσία με σκοπό να εξαφανιστεί κάθε ίχνος της αλληλογραφίας της, η οποία θα έπρεπε να είχε αποθηκευτεί σε διακομιστές του Ομοσπονδιακού Κράτους των ΗΠΑ. Μπορεί να περιλαμβάνει συναλλαγές για παράνομες χρηματοδοτήσεις ή διαφθορά, άλλες για τους δεσμούς των συζύγων Κλίντον με τους Αδελφούς Μουσουλμάνους και τους τζιχαντιστές.


Δίκτυο Βολταίρος | Δαμασκός|1η Νοεμβρίου 2016
français ελληνικά English Español Türkçe


Η αναβίωση της έρευνας από το FBI των ιδιωτικών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Χίλαρι Κλίντον δεν αφορά πλέον θέματα ασφάλειας, αλλά μικρο-κομπίνες που θα μπορούσαν να φτάσουν ακόμα και την εσχάτη προδοσία.


Από τεχνικής άποψης, αντί να χρησιμοποιεί έναν ασφαλή διακομιστή της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης, η Υπουργός Εξωτερικών είχε εγκαταστήσει στο σπίτι της έναν ιδιωτικό διακομιστή, έτσι ώστε να μπορεί να χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο χωρίς να αφήνει ίχνη σε συσκευή του ομοσπονδιακού κράτους. Ο ιδιωτικός τεχνικός της κας Κλίντον είχε καθαρίσει το σέρβερ της πριν από την άφιξη του FBI, οπότε δεν ήταν δυνατόν να γνωρίσει κανείς γιατί είχε εγκαταστήσει αυτή τη συσκευή.


Αρχικά, το FBI σημείωσε ότι ο ιδιωτικός διακομιστής δεν είχε το σύστημα ασφάλειας των διακομιστών του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Ως εκ τούτου, η Κλίντον δεν είχε διαπράξει παρά μόνο ένα σφάλμα ασφάλειας. Σε δεύτερο στάδιο, το FBIκατέσχεσε τον υπολογιστή του πρώην μέλους του Κογκρέσσου, Anthony Weiner. Ο τελευταίος είναι ο πρώην σύζυγός της Χούμα Αμπεντίν, επικεφαλής του προσωπικού γραφείου της Χίλαρυ. Βρέθηκαν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την Υπουργό Εξωτερικών.


Ο Anthony Weiner είναι ένας εβραίος πολιτικός, πολύ κοντά στη Κλίντον, ο οποίος φιλοδοξούσε να γίνει δήμαρχος της Νέας Υόρκης. Αναγκάστηκε να παραιτηθεί μετά από ένα πολύ πουριτανικό σκάνδαλο: είχε στείλει ερωτικά SMS σε μια νεαρή γυναίκα που δεν ήταν η σύζυγος του. Η Χούμα Αμπεντίν τον χώρισε επίσημα κατά τη διάρκεια αυτής της αναταραχής, αλλά στην πραγματικότητα δεν τον άφησε.


Η Χούμα Αμπεντίν είναι μια Αμερικανίδα που μεγάλωσε στη Σαουδική Αραβία. Ο πατέρας της διευθύνει ένα ακαδημαϊκό περιοδικό –του οποίου ήταν η ίδια για χρόνια γραμματέας της σύνταξης- το οποίο αναπαράγει τακτικά τις θέσεις της Μουσουλμανικής Αδελφότητας. Η μητέρα της προεδρεύει στο σαουδαραβικό σύλλογο των γυναικών που είναι μέλη της Αδελφότητας και συνεργαζόταν με τη σύζυγο του προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι. Ο αδελφός της Χασάν εργάζεται για λογαριασμό του Σεΐχη Yusuf al-Qaradawi, ιεροκήρυκα των Αδελφών και πνευματικού σύμβουλου της Αλ-Τζαζίρα.Με την ευκαιρία μιας επίσημης επίσκεψης στη Σαουδική Αραβία, η Υπουργός Εξωτερικών επισκέπτεται το κολέγιο Dar al-Hekma συνοδευομένη από την Σαλέχα Αμπεντίν (μητέρα της επικεφαλής του προσωπικού της γραφείου), πρόεδρο του Συλλόγου των γυναικών Αδελφών μελών της Αδελφότητας .


Η Χούμα Αμπεντίν είναι σήμερα μια κεντρική φιγούρα της εκστρατείας της Κλίντον, δίπλα στον διευθυντή της εκστρατείας, John Podesta, πρώην Γενικό Γραμματέα του Λευκού Οίκου υπό την προεδρία του Μπιλ Κλίντον. Ο Podestaείναι επίσης ο επίσημος λομπίστας του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας στο Κογκρέσο με τη μικρή αμοιβή των 200 χιλιάδων δολαρίων μηνιαίως. Στις 12 Ιουνίου του 2016, η Πέτρα (Petra), το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Ιορδανίας, δημοσίευσε μια συνέντευξη με τον Σαουδάραβα πρίγκιπα κληρονόμο του στέμματος, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, ο οποίος διαφήμιζε τον εκσυγχρονισμό της οικογένειάς του που είχε χρηματοδοτήσει παράνομα το 20% των εξόδων της προεκλογικής εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον, παρότι είναι γυναίκα. Μια ημέρα μετά από αυτή τη δημοσίευση, το πρακτορείο ακύρωσε το τηλεγράφημα και ισχυριζόταν ότι ο ιστοτόπος του είχε πέσει θύμα πειρατείας.Σύμφωνα με το ιορδανικό πρακτορείο ειδήσεων Petra στις 12 Ιουνίου 2016, η σαουδαραβική βασιλική οικογένεια έχει χρηματοδοτήσει παράνομα το 20% της προεκλογικής εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον.

Η κα Αμπεντίν δεν είναι το μόνο μέλος της κυβέρνησης Ομπάμα που συνδέεται με την Αδελφότητα. Ο ετεροθαλής αδελφός του προέδρου, Abon'go Μαλίκ Ομπάμα, είναι ταμίας της Ιεραποστολής των Αδελφών στο Σουδάν και του πρόεδρος του Ιδρύματος Μπαράκ H. Ομπάμα. Βρίσκεται άμεσα κάτω από την εντολή του προέδρου του Σουδάν Omar al-Bashir. Ένας Μουσουλμάνος Αδελφός είναι μέλος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας -το ανώτατο εκτελεστικό όργανο των ΗΠΑ-. Από το 2009 έως το 2012, ήταν ο Mehdi Κ Alhassani. Δεν είναι γνωστό ποιος τον διαδέχθηκε, αλλά ο Λευκός Οίκος αρνιόταν ότι ένας Αδελφός είναι μέλος του Συμβουλίου έως ότου προέκυψε η απόδειξη. Επίσης, ένας Αδελφός είναι πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ισλαμική Διάσκεψη, ο RashadHussain. Οι άλλοι ταυτοποιημένοι Αδελφοί καταλαμβάνουν λιγότερο σημαντικές θέσεις. Ωστόσο, πρέπει να αναφέρουμε τον Louay Μ Safi, νυν μέλος του Εθνικού Συνασπισμού της Συρίας και πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου.


Ο πρόεδρος Ομπάμα και ο ετεροθαλής αδελφός του Abon'go Μαλίκ Ομπάμα στο Οβάλ Γραφείο. Ο Abon'go Malik είναι ταμίας της Ιεραποστολής της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στο Σουδάν.

Τον Απρίλιο του 2009, δύο μήνες πριν από την ομιλία του στο Κάιρο, ο πρόεδρος Ομπάμα δέχθηκε κρυφά μια αντιπροσωπεία της Αδελφότητας στο Οβάλ Γραφείο. Είχε ήδη καλέσει, κατά τη διάρκεια της ενθρόνισης του, την IngridMattson, πρόεδρο του Συλλόγου των Μουσουλμάνων Αδελφών και γυναικών Αδελφών των Ηνωμένων Πολιτειών.


Από την πλευρά του, το Ίδρυμα Κλίντον χρησιμοποίησε ως υπεύθυνο του σχεδίου "Κλίμα" τον Gehad el-Haddad, ένας από τους παγκόσμιους ηγέτες της Αδελφότητας ο οποίος μέχρι τότε ήταν υπεύθυνος μιας τηλεοπτικής κορανικής εκπομπής.
Ο πατέρας του ήταν ένας από τους συνιδρυτές της Αδελφότητας το 1951 όταν αναδημιουργήθηκε από τη CIA και το MI6. Ο Gehad αποχώρησε από το Ίδρυμα το 2012, όταν έγινε εκπρόσωπος στο Καΐρο του υποψηφίου Μοχάμεντ Μόρσι, και ύστερα επίσημος εκπρόσωπος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας σε παγκόσμια κλίμακα.


Γνωρίζοντας ότι όλοι οι τζιχαντιστές ηγέτες του κόσμου είτε προέρχονται από την Αδελφότητα είτε από το σουφικό Τάγμα των Naqshbandi -τις δύο συνιστώσες του Μουσουλμανικού Παγκόσμιου Συνδέσμου, ήτοι της σαουδαραβικής αντι-αραβικής εθνικιστικής οργάνωσης- θα θέλαμε να μάθουμε περισσότερα για τις σχέσεις της κας Κλίντον με τη Σαουδική Αραβία και τους Αδελφούς.


Έτυχε στην ομάδα του αντιπάλου της, Ντόναλντ Τραμπ, να υπάρχει ο στρατηγόςMichael T. Flynn, ο οποίος προσπάθησε να αντιταχθεί στην ίδρυση του Χαλιφάτου από τον Λευκό Οίκο και παραιτήθηκε από την ηγεσία της DefenseIntelligence Agency (DIA, στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών) για να τονίσει την αποδοκιμασία του. Συνδιαλέγεται με τον Frank Gaffney, έναν ιστορικό του ψυχρού πολέμου», ο οποίος χαρακτηρίζεται «συνωμοσιολόγος» επειδή κατήγγειλε την παρουσία των Αδελφών στο Ομοσπονδιακό Κράτος.


Είναι αυτονόητο ότι, κατά την άποψη του FBI, κάθε υποστήριξη σε τζιχαντιστικές οργανώσεις είναι έγκλημα, ανεξάρτητα από την πολιτική της CIA. Το 1991, οι αστυνομικοί -και ο γερουσιαστής Τζον Κέρι- είχαν προκαλέσει την πτώχευση της πακιστανικής τράπεζας BCCI (παρότι έδρευε στα νησιά Καϋμάν) την οποία χρησιμοποιούσε η CIA για ποίκιλες μυστικές επιχειρήσεις με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, καθώς και με τα Λατίνο-καρτέλ των ναρκωτικών.


Τιερί Μεϊσάν
Μετάφραση Κριστιάν Άκκυριά
Πηγή Ινφογνώμων Πολιτικά (Ελλάδα)The FBI's Clinton Investigation Is Wider Than Assumed


Moon of Alabama
The Washington Post editors today added to their hypocrisy with three additional anti-Comey op-eds:

Eric Holder: James Comey is a good man, but he made a serious mistake
The costs of Comey’s appeasement
Comey’s mistaken quest for transparency

I interpret that as naked fear that their candidate Hillary Clinton may now loose. That fear is justified.
The Wall Street Journal today added to its so far excellent reporting on the Clinton issues by revealing the much bigger story behind it: FBI in Internal Feud Over Hillary Clinton Probe - Laptop may contain thousands of messages sent to or from Mrs. Clinton’s private server (open copy here).
According to the reporting, based on FBI sources, FBI agents in New York and elsewhere have been looking into the Clinton Foundation for several months. They suspect that this "charity" was selling political favors by then Secretary of State Clinton in exchange for donations that personally benefited the Clinton family.
The Justice Department blocked further aggressive investigations into the issue, allegedly because of the ongoing election. A high FBI official, Andrew McCabe, also showed disinterest in a further pursuit of the issue. McCabe's wife had just tried to get elected as state senator and had receive a campaign donation of nearly $500,000 from Virginia Gov. Terry McAuliffe, a Clinton friend and at times board member of the Clinton Foundation. The FBI agents pursuing the investigation into the Clinton Foundation were not amused.
The separate investigation into former Congressman Weiner for sexual contacts with minors was looking for pedophile stuff on Weiner's electronic devices. It didn't find any as far as we can tell, but found some 650,000 emails archived on a laptop.

Several thousand of these emails were sent or received by Weiner's spouse, the intimate Clinton aide Huma Abedin. They came through Clinton's private email server. At least some of these thousands of emails are likely copies of those that were deleted from Clinton's server when the (separate) investigation into it started. They may be evidence that Clinton sent and received classified documents through her unsecured system.

Some of these emails may also contain serious dirt related to the Clinton Foundation. (It is highly likely that at least some FBI agents know "unofficially" what these emails contain. Legally they could not look at them without a warrant which they only got today.)
Thus we have three ongoing FBI investigations:

into Clinton's private email-server used illegally for official State Department business;
into the Clinton Foundation and its role in peddling political influence in exchange for donations;
into the personal conduct of Anthony Weiner.

Additional investigations that may come up are on:

the mixing of donations to the Clinton Foundation and personal compensation for Bill Clinton for holding highly paid speeches;
for profit activities by the group of people running Bill Clinton's businesses as well as the Clinton Foundation financing;
inappropriate hindering of the FBI investigations by the Justice Department and/or by McCabe.

With such a list of potentially very serious scandals pending it is highly understandable that FBI director Comey went public and did not follow the advice from the Justice Department to pursue these issues only on a reduced level. It would have been political suicide to try to keep this silent. Way too many FBI agents eager to pursue these case were in the known and would have talked, as they do now, to the media.

If Clinton gets elected she will be hampered by these scandals for the next two years. The Republicans in Congress will jump on these issues as soon as possible. There will be endless hearings with large media coverage. The only question is when the first attempts at an impeachment process will be made - before or after she moves back into the White House. She and her family may be better off with her losing the campaign.


Posted by b on October 31, 2016 at 03:19 PM | Permalink
http://www.moonofalabama.org/2016/10/the-fbis-clinton-investigation-is-wider-than-assumed.html


ΠΗΓΗ
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top