Συνεχίστηκαν για δεύτερη νύχτα σε πόλεις των ΗΠΑ οι διαδηλώσεις νέων κυρίως κατά του Ντόναλντ Τραμπ, η συμμετοχή όμως ήταν μικρότερη. 

Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ έγραψε στο Twitter ότι «αυτό είναι άδικο», κατηγορώντας μάλιστα μερίδα των ΜΜΕ. Μίλησε μάλιστα για επαγγελματίες διαδηλωτές. Στην ανατολική ακτή, διαδηλώσεις έγιναν στην Ουάσιγκτον, τη Βαλτιμόρη, τη Φιλαδέλφεια, αλλά και τη Νέα Υόρκη. Στο Μανχάταν αρκετοί έφτασαν μέχρι τον Trump Tower για να βρουν υποστήριξη από περαστικούς και τουρίστες. Υπήρξε όμως και ένας οδηγός, όπως μετέδωσε το Associated Press, που τους φώναξε: «Βουλώστε το και σεβαστείτε τη δημοκρατία». Στη δυτική ακτή, αρκετοί βγήκαν στους δρόμους του Λος Αντζελες, του Σαν Φρανσίσκο και του Πόρτλαντ. Αρκετοί κρατούσαν και μεξικανικές σημαίες. Στο Πόρτλαντ και στο Όκλαντ σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια, καθώς ομάδα διαδηλωτών έσπασε αυτοκίνητα και βιτρίνες καταστημάτων. Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε συλλήψεις. Το κύριο σύνθημα για μια ακόμα φορά ήταν «Νot my President». Η Αστυνομία ανέφερε ότι σχεδόν όλες οι δια- δηλώσεις ήταν ειρηνικές, ενώ έκλεισαν για λίγο κεντρικές αρτηρίες. 

Ο Ρούντι Τζουλιάνι, πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης και θερμός υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε ότι οι διαδηλωτές είναι μια «παρέα κακομαθημένων κλαψιάρηδων». 

«Εάν παρατηρήσεις τους πραγματικούς αριστερούς παλαβούς στα πανεπιστήμια, είναι οι καθηγητές, όχι οι φοιτητές» είπε ο Τζουλιάνι μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News. «Επομένως αυτοί είναι [οι διαδηλωτές], εκείνοι που επηρεάζονται περισσότερο από τους καθηγητές» είπε. 

Ο Τζουλιάνι είπε ότι θα προ- τρέψει τον Τραμπ να ακούσει αυτές τις φωνές και να τους πει να κάνουν υπομονή για έναν χρόνο. 

Νέες κινητοποιήσεις έχουν εξαγγελθεί και για το σαββατοκύριακο, σύμφωνα με ανακοινώσεις που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο. Σε μία εξ αυτών, οι διαδηλωτές καλούνται να διαδηλώσουν στην Ουάσιγκτον, την ημέρα της Ορκωμοσίας, την 20ή Ιανουαρίου.
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top