Οπως δήλωσε στην «Π» ο αντιδήμαρχος Πάνος Μελάς, από μια πρώτη εκτίμηση, θα υπάρξουν σημαντικές αποκλίσεις σε περιοχές των πρώην «καποδιστριακών» δήμων που συνενώθηκαν με την Πάτρα. Ο Π. Μελάς απευθύνθηκε στη Γενική Γραμματεία Εσόδων, συνοδευόμενος από την τμηματάρχη Νίκη Ξένου, και ζήτησε τα αρχεία για τον Δήμο Πατρέων (στα σημερινά διοικητικά του όρια). Το αίτημα του αντιδημάρχου προσέκρουσε, όπως του απάντησαν, στα προσωπικά δεδομένα και θα αναζητούσαν τρόπο να διευκολύνουν τον Δήμο. Μετά απ’ αυτή την εξέλιξη ο Δήμος ξεκίνησε την αντιπαραβολή ανάμεσα στα δηλωθέντα τετραγωνικά και τα πραγματικά, μέσω υπηρεσίας χαρτογράφησης που προσφέρεται στο διαδίκτυο. 
Ήδη έχουν ανακαλυφθεί σημαντικές διαφορές και γίνονται διορθώσεις από το αρμόδιο τμήμα. Όπως είπε η τμηματάρχης στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, εκτιμά πως το αρχείο θα έχει μπει σε μια σωστή σειρά μέχρι το 2018. Είναι πάντως εντυπωσιακό ότι αν το υπουργείο Οικονομικών ξεπερνούσε το πρόβλημα των προσωπικών δεδομένων, οι διορθώσεις θα διαρκούσαν λίγες μέρες (για να αντιληφθεί κανείς την απώλεια εργατοωρών). «Μιλάμε για χιλιάδες ακίνητα. Επιλέξαμε όμως να μην μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Έχει γίνει ενίσχυση της υπηρεσίας σε προσωπικό, ώστε να προχωρήσουμε. 
Η δουλειά γίνεται από το γραφείο, αλλά απαιτείται πολύς χρόνος» μας είπε ο αντιδήμαρχος και πρόσθεσε ότι έχουν γίνει μεγάλες διορθώσεις σε οργανισμούς (πρώην κοινής ωφελείας), τράπεζες κ.ά., τις οποίες αποδέχθηκαν οι υπόχρεοι. Η δουλειά των δημοτικών υπαλλήλων προχωράει και έχουν γίνει διορθώσεις αρκετών χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, όπως είπε ο αντιδήμαρχος, και έκανε λόγο για ανάγκη να επικρατήσει ισονομία μεταξύ των πολιτών που είναι υπόχρεοι στο ΤΑΠ. Στο ερώτημα της «Π» αν μπορεί να υπήρξε δόλος στη δήλωση των τετραγωνικών, ο Π. Μελάς εξέφρασε την εκτίμηση ότι ρόλο στις εσφαλμένες δηλώσεις κατά το παρελθόν έπαιξε η μη σωστή οργάνωση των υπηρεσιών, αρχικά στους πρώην δήμους, και εν συνεχεία στον διευρυμένο Δήμο Πατρέων η υποστελέχωση της υπηρεσίας και το γεγονός ότι δεν φάνηκε να είναι στις προτεραιότητες της πολιτικής αρχής.

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top