Αποτέλεσμα εικόνας για οσιος αρσενιος φραγγελιο


ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΑΝΩΤΕΡΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ του Οσίου Αρσενίου (μέχρι και Γαλλικά είχε μάθει στην Σμύρνη όπου φοίτησε ) αλλά και της ευρύχωρης καρδιάς και σκέψης του , αφού η αγάπη του αγκάλιαζε όλη την κτίση, μέχρι και αυτά τα ταλαιπωρημένα γαϊδουράκια, γιαυτό και ποτέ δεν ανέβηκε σε αυτά προτιμώντας να υποφέρει από τις πεζοπορίες.

Παρά λοιπόν τα ανωτέρω, ήταν απόλυτος διώκτης κάθε ξενόφερτου πνεύματος και ήθους που ξεστράτιζε τους Χριστιανούς από την λιβανοκαπνισμένη Ορθοδοξία .
Στον βίο του Οσίου Αρσενίου, γράφει ο Άγιος Παίσιος ο Αγιορείτης, πως κάποτε μία κοπέλα, η Οσία Καραμουρατίδου, όταν ήταν νεόνυμφη φορούσε μία μαντήλα παρδαλή Σμυρνιώτικη.
Παρά τις επανειλημμένες παρατηρήσεις του Αγ.Αρσενίου να μην την φοράει αλλά να είναι σεμνή εκείνη δεν άκουγε.

Τότε της λέει αυστηρά:
Φράγκικες αρρώστιες στα Φάρασα δεν θέλω.Εάν δεν συμμορφωθείς τότε θα λειτουργήσουν οι πνευματικοί νόμοι και τα παιδιά που θα γεννάς αφού βαπτίζονται θα φεύγουν αγγελούδια για τον Ουρανό.
Πράγμα το οποίο έγινε, αφού έφυγαν έτσι δύο της παιδιά.

Τότε πέταξε την παρδαλή μαντήλα και αφού ζήτησε συγχώρεση από το Άγιο γέννησε κατόπιν κατά πρόρρηση του Οσίου άλλα δύο παιδιά.

(«Ὁ Πατὴρ Ἅγιος Ἀρσένιος ὁ Καππαδόκης»
ἔκδ. Ἱ.Ἡσυχαστηρίου «Εὐαγγ. Ἰωάννης ὁ Θεολόγος»,
Σουρωτή Θεσσαλονίκης, 1975, σελ. 94-95)


Φανταστείτε συνεπώς αν ο Άγιος Αρσένιος ζούσε στην εποχή μας και έβλεπε όλες αυτές τις αξιολύπητες Οικουμενιστικές διαχύσεις:

Ορθόδοξοι Αρχιερείς και λοιποί Κληρικοί να συμπροσεύχονται χέρι –χέρι με περήφανους αιρετικούς των «ιστορικών Εκκλησιών», Δεσποτίνες, Παστορίνες και άλλους που πρίν λίγο τα χέρια τους ευλόγησαν Γάμους αρσενοκοιτών και λεσβιών ή ακόμη με αλλόθρησκους Μουσουλμάνους, βουδιστές κ.α. άραγε ποια θα ήταν η αντίδρασή του;
Τελικά δεν είναι τυχαίο το πότε και σε ποια εποχή έρχεται ο κάθε άνθρωπος στον κόσμο. Αφού εάν ζούσε σήμερα ο Όσιος θα είχε πάρει σίγουρα το φραγγέλιο και δεν θα είχε αφήσει τίποτα το κάλπικο και πλάνο όρθιο.


ΙΕΡΕΥΣ π.Διονύσιος Ταμπάκης
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top