Φόβοι για Γ'Π.Π. μέσω...Φιλανδίας


Όλοι πλέον έχουν αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Οι τεταμένες σχέσεις της Δύσης με τη Ρωσία (έτσι όπως τουλάχιστον θα βρίσκονται μέχρι και την ορκωμοσία Τραμπ) έχουν ενεργοποιήσει ορισμένες πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες προειδοποιούν για ξέσπασμα μίας άνευ προηγουμένου σύγκρουσης.

Την παραπάνω διαπίστωση έκανε ο Φινλανδός Υπουργός Άμυνας Jussi Niinisto, δηλώνοντας πως η ένταση στη βαλτική είναι πολύ εύκολο να πυροδοτήσει μία ευρείας κλίμακας σύγκρουση μεταξύ Δύσης και Ρωσίας, οδηγώντας ουσιαστικά σε έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο.

Τι εκτίμησε συγκεκριμένα ο Φινλανδός αξιωματούχος:

"Εμείς είμαστε ουδέτεροι. Προσπαθούμε με την πολιτική μας να βοηθήσουμε στην επίτευξη της σταθερότητας. Επιθυμούμε να ηρεμήσει η στρατιωτική δράση στην περιοχή και όχι να ενταθεί. Οι κινήσεις όλων των εμπλεκομένων δείχνουν ότι «κάτι συμβαίνει»".

Ο ίδιος πρόβαλε την...ουδετερότητα της χώρας του απέναντι σε οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια γίνεται στη Βαλτική, η οποία εν γένει μπορεί να εξελιχθεί σε άλλο ένα μέτωπο σύγκρουσης.

Εξάλλου η συνεχής υπερσυγκέντρωση στρατευμάτων λίγα μόλις χιλιόμετρα από τα ρωσικά σύνορα μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρείται.

ΠΗΓΗ
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top