Κατά αντίφαση της λαϊκής ρήσης «και η πίτα ολάκερη και ο σκύλος χορτάτος», όσον αφορά στον κρατικό κορβανά, ισχύει το αντίθετο, δηλαδή «το ταψί με την πίτα είναι αδειανό και ο σκύλος πεινασμένος» (!). 

Εξηγούμαι: Μας βομβαρδίζει η τηλεόραση συνεχώς ότι τα έσοδα του μηνός τάδε αυξήθηκαν κατά 2 ή 3% από τον αντίστοιχο μήνα τον περυσινό, αλλά συνήθως αποσιωπούν ότι τα χρέη των Ελλήνων προς το ελληνικό Δημόσιο αυξήθηκαν και από 84,5 δισ. το Γενάρη του 2016 μέχρι 30/09/16 έφτασαν τα 91,5 δισ. αισίως, δηλαδή τους εν- νέα μήνες αυξήθηκαν κατά 7 δισ. ευρώ (!). Τελικά είχαμε πέσει έξω όταν προ τριμήνου σάς ενημερώναμε ότι στο τέλος Αυγού- στου δεν θα ξεπερνούσαν τα 87 δισ. (!). Τι να πει κανείς και τι να «προβλέψει» για αυτά τα χάλια. 

Εδώ δεν λείπει μόνο η γνώση και η πρόβλεψη, αλλά το ουσιαστικότερο είναι ο σχεδιασμός και η πιθανή εκτέλεση. Αν μου πείτε ότι οι Θεσμοί δεν τους αφήνουν θα σας πούμε «τι λέτε καλέ;». Εδώ μιλάνε οι ίδιοι για εθνική κυριαρχία, για νομοθεσία που εμείς σχεδιάζουμε, για μέτρα φορολογικά που εμείς σχεδιάζουμε και προτείνουμε και ψηφίζουμε και εφαρμόζουμε. Πάλι και εδώ θα σας πούμε «τι λέτε καλέ;». 

Πάνω στη φορολογία των Νομικών Οντοτήτων (sic) η λέξη και πάνω στη φορολογία των φυσικών προσώπων όλων γενικώς, το μόνο που κάνετε είναι να αυξάνετε το πολλαπλασιαστή για να μεγαλώνει το γινόμενο της πράξεως. Μωρέ τι σοφία είναι αυτή; Θα μου πείτε ότι πάτε σούρταφέρτα στα ξενοδοχεία με τις τσάντες σας - τα σακίδια σας - τα ταξίδια σας στις Βρυξέλλες και αλλού, λέτε στους κυρίους-κυρίους (παλαιόθεν τροϊκανούς και τώρα Θεσμούς) ότι τα βρήκατε τα λεφτά που μας λείπουν. Σας λένε αυτοί ότι δεν φτάνουν και πάλι από την αρχή τα ίδια. Αυτό το έργο το έχουμε δει πάνω από 100 φορές στη τηλεόραση. Οι φάτσες σας μας θυμίζουν κάτι δικούς μας ανθρώπους, κάτι σαν αδέλφια - ξαδέλφια - φιλικά πρόσωπα και συγγενικά πρόσωπα γενικά. Το ότι κουραστήκαμε και να σας βλέπουμε και να σας ακούμε δεν το λέμε (!). Τι διάολο πολιτισμένοι άνθρωποι είμαστε. 

Για να μην «τρώω» πολύ χώρο στην εφημερίδα, το μόνο που σας γράφω είναι ότι και η φαντασία σας ακόμα είναι διεστραμμένη. Δεν θα σας πω με νούμερα, σήμερα τι εν- νοώ, παρά μόνο ένα. Το ζήτημα της μη έκδοσης αποδείξεων των επαγγελματιών δεν σας κινεί έστω την περιέργεια; Αφού δεν τις εκ- δίδουν, κάτι θα φταίει. Δεν σας μίλησε κανείς για το Rexona (αποσμητικό αυτό). Απλά τα έσοδα από ΦΠΑ, τα εκατομμύρια δηλαδή που χάνονται και μαζί με αυτά και τα εκατομμύρια ευρώ από λογιστικά έστω κέρδη γιατί μειώνονται; Μειώνονται γιατί είπατε στο κόσμο ότι δεν τις θέλετε τις αποδείξεις, γιατί δεν «χτίζουν» αυτές το κάποιο αφορολόγητο όριο. Απλά δώσατε ως δέλεαρ τη λοταρία, αλλά πορτογαλλικοισπανικά κόλπα, που πέτυχε το κόλπο εκεί. Εδώ όμως δεν πετυχαίνει με τίποτα, γιατί εγώ δεν θα σας μιλήσω για π.χ. κέρδισα ένα πλυντήριο πιάτων ή ένα ψυγείο (!), θα σας μιλήσω ότι κέρδισα ένα αυτοκίνητο τσεκ (τρόπος του λέγειν γιατί θα είναι από τις χιλιάδες κατασχεμένα του ΟΔΔΥ(!)). Αντε και ήμουν ο υπερτυχερός και κέρδισα το σπίτι. Τι θα πάω να πάρω, το κατασχεμένο από το Δημόσιο σπίτι κάποιου Ελληνα κάπου π.χ. στην Αριδαία; Για να μείνω εγώ που ζω εδώ, έχω μια δουλίτσα και έστω πληρώνω και ένα νοίκι; Τι, θα με απαλλάξετε από τον ΕΝΦΙΑ ; Κάτι δηλαδή τρέχει στα… γύφτικα. Πώς θα κοιμάμαι που θα βλέπω στον ύπνο μου τον κύριο και την οικογένειά του που έχασε το σπιτάκι του και εγώ την έκανα λαχείο; Σας είπαμε, η φαντασία σας είναι είδος ουσιώδες σε πλήρη ανεπάρκεια. Αντε να σας πούμε έτσι στα πεταχτά ένα μικρό (τόσο δα μικρό) δέλεαρ. Αν π.χ. παίρνετε το 24% από όσους υποχρεωτικά θα κόβουν αποδείξεις, γιατί θα εξαναγκάζονται να κόβουν στον καθένα πελάτη. Αν πείτε ότι ένα ποσοστό 3% από το 24% θα γυρνά- ει ως επιστροφή φόρου συμψηφιστέου με τον φόρο που θα του προκύπτει ή αν βγαίνει αφορολόγητος θα το παίρνει cash, τι λέτε; Εγώ σας λέω θα γίνει χαμός και όλοι θα κόβουν τα πάντα. Μη μου πείτε ότι δεν μπορείτε να βάλετε κόφτη π.χ. στο τριπλά- σιο έστω των αναγνωριζόμενων αποδείξεων. Αλλωστε τι τα έχετε τα κομπιούτερ με τις μεγάλες ταχύτητες; Ξανασκεφτείτε μερικά τέτοια πράγματα και αφήστε τις λοταρίες και τους τζόγους. Έχουμε αρκετούς καθημερινούς τζόγους τριγύρω μας. Δεν τα βλέπε- τε τα εισπρακτικά χάλια του κρατικού κορβανά; Οι πολίτες φταίνε ή εσείς; 

Δεν υπάρχουν λεφτά, κύριε αστυφύλαξ. Καταλάβετε το τελικά. Ή το παίζετε Βερκουλέσκου και εσείς; Πείτε μας τελικά ή αποφασίζομεν και διατάσσομεν, όπως τους παλιούς κακούς καιρούς; Α μα πια.
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top