Ο «χαλίφης» του Ισλαμικού Κράτους Αλ-Μπαγκντάντι κρύβεται στη Ράκα, γεμάτος ανησυχία μην τον προδώσουν

Εγκλωβισμένος στην πρωτεύουσα του Ισλαμικού Χαλιφάτου την ώρα που οι ειδικές δυνάμεις του ιρακινού στρατού προωθούνται στα προάστια της Μοσούλης, ανακαταλαμβάνοντας ένα ένα τα γύρω χωριά από τους τζιχαντιστές, φέρεται ότι είναι ο αυτοανακηρυχθείς «χαλίφης» του ISIS Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι! Δεν μιλάει σε κινητά, μετακινείται διαρκώς, επικοινωνεί με walkie talkies που δεν μπορούν να εντοπιστούν από τα drones, αλλά φοβάται κυρίως την... προδοσία. Την πληροφορία έδωσε στην εφημερίδα «Independent» Κούρδος αξιωματούχος, που μάλιστα εκτίμησε πως, αν ο Αλ-Μπαγκντάντι σκοτωθεί, το σύστημα του ISIS θα καταρρεύσει.

Προωθούνται

Μέχρι χθες, πάντως, οι ειδικές δυνάμεις του ιρακινού στρατού προωθούνταν με αργά βήματα. Τους καθυστερεί αφενός η κακοκαιρία -υγρασία και συννεφιά περιορίζουν την ορατότητα, δυσχεραίνοντας την από αέρος υποστήριξη από μη επανδρωμένα αεροσκάφη- και αφετέρου η τακτική τους: Εισβάλλουν νύχτα και ελέγχουν ένα ένα τα σπίτια σε αναζήτηση τζιχαντιστών, εκρηκτικών μηχανισμών και παγίδων. Χθες βρέθηκαν 30 χιλιόμετρα από την πόλη, δυτικά του ποταμού Τίγρη, στην περιοχή Χάμαμ αλ Αλίλ, ένα θέρετρο που προπολεμικά είχε 65.000 κατοίκους, από τους οποίους μόνο 25.000 παραμένουν εκεί υπό τους τζιχαντιστές, που ετοιμάζονται να τους χρησιμοποιήσουν ως ανθρώπινες ασπίδες ενάντια σε αεροπορικές επιδρομές και βομβαρδισμούς.


Για τους αμάχους, ο αριθμός των οποίων υπερβαίνει το 1.200.000 εντός της πόλης, σωτηρία δεν δείχνει να υπάρχει. Οσοι -κάτοικοι της Μοσούλης- εξεγέρθηκαν ενάντια στο ISIS για να βοηθήσουν τον ιρακινό στρατό εκτελέστηκαν. Ο ΟΗΕ έκανε λόγο για 300 εκτελέσεις από τις 25 Οκτωβρίου. Ο ιρακινός στρατός προετοιμάζεται για πόλεμο εντός του αστικού ιστού, που ίσως διαρκέσει εβδομάδες ή μήνες. Ο μόνος «αντιπερισπασμός» για τους Ιρακινούς είναι η συγκέντρωση των τουρκικών στρατευμάτων στα τουρκοϊρακινά σύνορα, με τη Βαγδάτη να προειδοποιεί πως, παρότι εστιάζει στη Μοσούλη, εάν η Αγκυρα επιχειρήσει εισβολή, το Ιράκ θα απαντήσει. Ο πρωθυπουργός Χαϊντέρ αλ-Αμπάντι προειδοποίησε μάλιστα την Τουρκία πως «το Ιράκ δεν είναι Κύπρος», είναι έτοιμο για ενδεχόμενη σύγκρουση.

Περιοδικό του ISIS: Σφάξτε σε ΗΠΑ και Ευρώπη

Εκκληση στους τζιχαντιστές που ζουν στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη να οργανώσουν και να διεκπεραιώσουν ως «μοναχικοί λύκοι» χτυπήματα ενάντια στους εχθρούς, καθώς άλλωστε ζουν ανάμεσά τους, κάνει το περιοδικό προπαγάνδας του ISIS «Nashir», προκειμένου, όπως αναφέρει, να αντισταθμιστούν οι απώλειες που υφίστανται στη Μοσούλη. «Η γενναία Μοσούλη ματώνει. Σταματήστε την αιμορραγία χύνοντας το αίμα του εχθρού με το μαχαίρι σας. Ας ακουστεί η εκπυρσοκρότηση του όπλου σας στο κεφάλι τους. Κάθε μας μαχητής στα εδάφη του Χαλιφάτου θα ήθελε να είναι στη θέση σας. Εκείνος θα κόψει την ουρά του φιδιού. Εσείς έχετε το κεφάλι του» αναφέρεται στην έκκληση.
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top