Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί: Το όπλο της ΝΤΠ


Ο φόβος της άγνωστης παγκόσμιας εξουσίας εντείνεται.

Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί σίγουρα δεν αποτελούν ελληνική πρωτοτυπία, ωστόσο για πρώτη φορά πρόκειται να εισαχθούν στην νέα πραγματικότητα , με τις ευλογίες της κυβέρνησης.

Πρόκειται ίσως για τον πιο...αναίμακτο τρόπο πλειστηριασμού ενός σπιτιού, που δεν θα χρειάζεται την φυσική παρουσία συμβολαιογράφων και θα γίνεται μόλις με ένα "κλικ" από απόσταση.

Σύμφωνα με τη Realnews, οι δημοπρασίες θα διενεργούνται μέσω ειδικής πλατφόρμας που θα σχεδιαστεί στα πρότυπα των αντίστοιχων του ΤΑΙΠΕΔ ή του “Τειρεσία”, ενώ οι δανειστές πιέζουν να εκποιηθούν τα ακίνητα 12.000 οφειλετών έως το τέλος του 2017 και επιμένουν να επαναληφθούν οι πλειστηριασμοί που δεν έγιναν φέτος λόγω των κοινωνικών αντιδράσεων και της αποχής των συμβολαιογράφων.

Ο λόγος είναι οι επιθέσεις που έχουν δεχθεί το τελευταίο διάστημα οι συμβολαιογράφοι από αγανακτισμένους ενοίκους ή υποστηριχτές τους, καθώς σαν από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα.

Υπενθυμίζουμε πως για το 2017 έχουν ήδη δρομολογηθεί πάνω από 200.000 πλειστηριασμοί, πολλοί από τους οποίους αφορούν πρώτες κατοικίες.
Οι τράπεζες και οι δανειστές φαίνεται θετικοί στην πρόταση της κυβέρνηση, που φέρνει νέα δεδομένα και μία σκοτεινή εποχή για την ελληνική κοινωνία.

ΠΗΓΗ
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top