Στις αμερικανικες εθνικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου 2016, ο Ντόναλντ Τράμπ με 276 εκλέκτορες έναντι 218 της Χίλαρι Κλίντον εξελέγη πανηγυρικά ο 45ος Πρόεδρος των ΗΠΑ. Πέραν πάσης αμφιβολίας, η ήττα του κόμματος των Δημοκρατικών και προσωπικά της Χίλαρι Κλίντον υπήρξε συντριπτική και εκκωφαντική. 
Απέναντί του ο Τραμπ είχε να αντιμετωπίσει όχι μόνο σύσσωμο το βαθύ αμερικανικό κρατικό-τραπεζικό κατεστημένο, αλλά και ηγετικά στελέχη του ιδίου του κόμματός του, που ανοικτά είχαν ταχθεί στο πλευρό της Χίλαρι. 
Αξιοσημείωτο είναι ότι χάριν του Τραμπ, οι ρεπουμπλικάνοι ελέγχουν τόσο τη Γερουσία όσο και τη Βουλή των Αντιπροσώπων, καταδεικνύοντας με τον πιο πειστικό τρόπο τις τεράστιες διαστάσεις ιστορικού θριάμβου της εκλογικής νίκης του Τραμπ. 
Σε άρθρο μου από τη θέση αυτή στις 13 Μαΐου 2016, με τίτλο “Ο Τραμπ απειλεί με ανατροπή το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα”, είχα σχολιάσει το γεγονός ότι ο Τραμπ δεν είναι ο κλόουν που θέλουν να παρουσιάσουν τα αμερικανικά μίντια, αλλά πρόκειται για άτομο ευφυές και πανέξυπνο.

Ενδεικτικό είναι το ακόλουθο απόσπασμα του συγκεκριμένου άρθρου: «Σε πρόσφατη ομιλία του ο ρεπουμπλικάνος διεκδικητής του χρίσματος για την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε ότι αν εκλεγεί Πρόεδρος θα απαιτήσει το κούρεμα του αμερικανικού δημοσίου χρέους... Ο Τραμπ δεν είναι τυχαία προσωπικότητα. Είναι άνθρωπος της πράξης και πετυχημένος επιχειρηματίας στις ΗΠΑ, με προσωπική περιουσία αρκετών δις δολαρίων ($). Ξέρετε πολλούς γραφικούς ή ηλίθιους ανθρώπους, που στον εργασιακό τους βίο να δημιούργησαν περιουσιακά στοιχεία μερικών ή αρκετών δις δολαρίων;... 
Αναμφίβολα, αν η απειλή του Τραμπ περί κουρέματος του δημοσίου χρέους των ΗΠΑ από λόγια μετουσιωνόταν σε πράξη, τα κοράκια των hedge funds και τα golden boys των τραπεζών θα πάθαιναν οικονομική πανωλεθρία και το διεθνές τραπεζικοπιστωτικό σύστημα θα πέρναγε σε μια νέα εποχή... Διαισθάνομαι ότι ο απρόβλεπτος αλλά πανέξυπνος Τραμπ, ενδεχομένως αποδειχτεί ο αποτελεσματικός γιατρός, που θα ξεφουσκώσει τις φούσκες των χρηματοοικονομικών παραγώγων αξίας χιλιάδων δις δολαρίων και θα μας απάλλασσε από τις λαμογιές των golden boys».

Ερώτημα: Η εκλογή Τραμπ στον προεδρικό θώκο των ΗΠΑ, θα επηρεάσει θετικά ή αρνητικά, τα αμυντικά, τα εξωτερικά και τα οικονομικά συμφέροντα της Ελλάδας; Ας είναι καλά οι αμερικανικές βάσεις στην Κρήτη. 
Με Τραμπ στην εξουσία, δεν θα μας έπεφτε άσχημα η δημιουργία καμιά δεκαριά αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα. 
Όταν την περίοδο 1960-1985, τα κομμουνιστικά και τα σοσιαλιστικά κινήματα στην Ελλάδα, δηλαδή οι ξακουστές δημοκρατικές προοδευτικές δυνάμεις, βροντοφώναζαν στο Σύνταγμα και στην Ομόνοια, «Έξω οι Βάσεις του Θανάτου» ή «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το Ίδιο Συνδικάτο», τώρα που οι καιροί άλλαξαν και οι εκπρόσωποι των δημοκρατικών προοδευτικών δυνάμεων τόριξαν στις μίζες, τις βίλες, τα γκαλά και την αποτρίχωση, δεν θα ήταν κακή ιδέα με συνθήματα «Μέσα οι Βάσεις της Προόδου», να πείθαμε τον Τραμπ και οι ΗΠΑ να έστηναν καμιά βάση στο Καστελλόριζο, τις Οινούσες ή τη Σαμοθράκη.

Να δείτε για πότε οι Τούρκοι θα καθόντουσαν κότες και θα ξεχνούσαν τις γκρίζες ζώνες του Αιγαίου, τους Τσάμηδες, τις μουσουλμανικές μειονότητες και τους Ιμάμηδες της Θράκης. Θα έβαζαν τους γκρίζους λύκους να μάζευαν τους (λαθρο)μετανάστες από τα hot spots, θα μας λιβάνιζαν από το πρωί μέχρι το βράδυ και ίσως για μπαξίσι μας χάριζαν την Ίμβρο με την Τένεδο. 
Μα θα ρωτούσε ο αδαής πολίτης: Μήπως οι δέκα αμερικανικές βάσεις στο Καστελλόριζο και σε άλλες περιοχές της νησιωτικής και ηπειρωτικής Ελλάδας είναι πολλές; Αν αναλογιστούμε ότι οι ΗΠΑ μόνο στη Γερμανία έχουν άνω των 300σιων στρατιωτικών βάσεων, τι θα τους ξένιζε στην πανέμορφη Ελλαδίτσα με τα νησάκια της, με τα καταγάλανα και πεντακάθαρα νερά, να είχαν 10, 20 ή ακόμα και 30 βάσεις; 
Και αν ο ελλαδικός χώρος ήταν ζώνη ειρήνης για τις ΗΠΑ και τη Ρωσία, ας είχαν τις μισές βάσεις μαζί οι Αμερικανοί με τους Ρώσους. 
Σε μια τέτοια περίπτωση, ο Ερντογάν με τους γκρίζους λύκους θα γινόντουσαν αρνάκια. Δώστε αμερικανικές βάσεις στον Τραμπ για να φύγουμε από τα μνημόνια. Φτιάξτε αμερικανικές βάσεις για να σωθούμε.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΑΜΒΟΥΚΑΣ

ΠΗΓΗ
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top