Άρθρο του Νίκου Νικολόπουλου, Προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, ανεξάρτητου βουλευτή


Μη χαίρονται λίγο πριν την ανώμαλη προσγείωσή τους!


Στον πρώτο γύρο της χορήγησης τηλεοπτικών αδειών Πανελλήνιας εμβέλειας, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υποχρέωσε τους υπερθεματιστές να περάσουν από το ταμείο. Ήταν η πρώτη φορά που κάτι τέτοιο συνέβη στα 27 χρόνια εγκαθίδρυσης της «τηλεδικτατορίας» στη χώρα μας.

Το βήμα ήταν αποφασιστικό για την αποκατάσταση της τηλεοπτικής τάξης. Σίγουρα, δεν ήταν το ιδανικό. Ήταν όμως και επιβεβλημένο και καίριο. Αναγκάσθηκε η μιντιακή ολιγαρχία να αναδιπλωθεί. Και ήταν, βέβαιο, ότι θα αντεπιτεθεί για να μην χάσει τα κεκτημένα που, με τόση προκλητική εύνοια, έχει αποκτήσει τζάμπα.

«Επένδυσε» δε, στην αντισυνταγματικότητα του «νόμου Παππά», στην μόνη της ελπίδα για να μην καταρρεύσει ολόκληρο το «οικοδόμημά» της. Ένα «οικοδόμημα» που έχει στηθεί με τραπεζικό (κι αγύριστο…) χρήμα, με στημένους διαγωνισμούς δημόσιων έργων, με τεράστιες προμήθειες όπου ήταν το Κράτος πρωταγωνιστής (εξοπλισμοί, Ολυμπιακοί Αγώνες, Siemens κλπ) και με ληστείες χρηματιστηριακού χρήματος, ύψους πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η συγκυβέρνηση, λοιπόν, επιχείρησε να φέρει σε ισορροπία και να «επιβάλει» τη νομιμότητα στην ασυδοσία τριών ολόκληρων δεκαετιών. Που να φανταζόταν ότι δεν θα είχε την ίδια βούληση η Δικαιοσύνη, ένας από τους κορυφαίους πυλώνες της Δημοκρατίας;

Στο Σ.τ.Ε. «ακούμπησαν» οι μιντιάρχες που απεφάνθη ότι είναι αντισυνταγματικός ο «νόμος Παππά». Σεβαστή η απόφαση, αλλά όχι αποδεκτή.

Δίνει πρόσκαιρες ανάσες στους νταβατζήδες και εγείρονται ερωτήματα για μια απόφαση που δεν ελήφθη με μεγάλη πλειοψηφία. Κατ’ ουσία, ανώτατοι δικαστικοί έδωσαν… δύο διαφορετικές ερμηνείες στο Σύνταγμα. Είναι η ίδια σχεδόν πλειοψηφία που έκρινε συνταγματικά τα μνημόνια. Που παρέδωσε το Σύνταγμα της Ελλάδος στους δανειστές και δυνάστες μας για να κυβερνάνε τη δόλια Ελλάδα τα τελευταία 7 χρόνια, υφαρπάζοντας το υστέρημα του Έλληνα και εξευτελίζοντας πολίτες, θεσμούς, κράτος. Μια υπερήφανη φυλή που πρώτη ανακάλυψε και εφάρμοσε τη Δικαιοσύνη και τη Δημοκρατία στον κόσμο.

Κι έρχεται τώρα η πλειοψηφία του Σ.τ.Ε.- κι όχι του Ελληνικού λαού- να ποδοπατήσει την ελπίδα που έτρεφαν οι πολίτες για ξερίζωμα της σάπιας και διεφθαρμένης «τηλεδικτατορίας»… Σημεία των καιρών θα πείτε. Αλλά πάντα ίδιοι ήταν οι καιροί σ’ αυτό το «επίπεδο».

Δυστυχώς, ριψάσπιδες, λιγόψυχοι και προσκυνημένοι…

Έχει νόημα, αναμφίβολα, στις μέρες μας τα στερνά να τιμούν τα πρώτα και να παραδειγματιζόμαστε από τις νηφάλιες και απροσωπόληπτες προσεγγίσεις, που έχουν κάνει επιφανείς πολιτικοί για διάφορα ζητήματα του δημόσιου βίου.

Ένας απ’ αυτούς, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, σε μια μνημειώδη ομιλία του στη Βουλή, στις 14 Σεπτεμβρίου του 1989, είχε «προφητεύσει» τα δεινά που θα συσσώρευε στον τόπο η άμετρη παραχώρηση δημόσιων αγαθών σε ολιγάρχες της ενημέρωσης.

Με αφορμή σχετική ψήφιση νόμου, είχε επισημάνει ότι «οι εκδότες παίρνουν δύναμη σε μια δημοκρατική χώρα περισσότερη απ’ ότι επιτρέπεται».

Τασσόταν, δηλαδή, με υποδειγματική δημοκρατική παρρησία υπέρ της εξισορρόπησης και διασποράς των δυνάμεων του τόπου και κατά της υπερσυγκέντρωσης ισχύος.

Ο εσμός των νταβατζήδων, που είναι βουτηγμένος στην ανομία και τη διαφθορά, αντιστέκεται για να διατηρήσει τις εξωθεσμικές υπερεξουσίες του. Κι έχει πρόθυμους υποστηρικτές, τόσο στη ΝΔ όσο και στο ΠΑΣΟΚ.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αγνοήσει προφανώς τις διδαχές του πατέρα του. Εκτός κι αν δεν τον πιστεύει.

Αν δεν πιστεύει το παράπονο και την οργή του Επίτιμου Προέδρου της ΝΔ, για την πτώση της κυβέρνησής του, το 1993, από τα διαπλεκόμενα συμφέροντα. Αυτά έλεγε, έχοντας επίγνωση των λεγομένων του, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Τα αμφισβητεί ο Κυριάκος, που σήμερα συναναστρέφεται και στηρίζει τους εχθρούς του πατέρα του;

Εξάλλου, θυμηδία προκαλούν σήμερα οι Πασοκικές φωνές του Βενιζέλου, του Λοβέρδου και του Πάγκαλου. Ας καταφύγουν στο… YouTube, να θυμηθούν τι έλεγαν στο Ειδικό Δικαστήριο όταν δικαζόταν ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Ας είναι… Και ας χαίρονται προσωρινά για την απόφαση του Σ.τ.Ε., που παραπέμπει στη νοσταλγική εποχή της αυθαιρεσίας των καναλαρχών και των πολιτικών βαστάζων τους. Στον αγώνα, μέχρι τελικής πτώσης, οι καλοί θα επικρατήσουν. Γιατί το θέλει ο λαός. Δεν ζει πια ο κόσμος μέσα σε αυταπάτες. Υποφέρει, αγανακτεί και δεν πισωγυρίζει. Έχει απορρίψει δε, κάθε διεκδικητή της εξουσίας, που απεργάζεται σχέδια ανατροπής της εκλεγμένης, δημοκρατικά Κυβέρνησης.

Διότι, πια, οι πολίτες γνωρίζουν ποιοι επέβαλαν την τυραννία των μνημονίων και ποιοι και με ποιους οργάνωσαν την τελευταία 20 ετία τις ληστείες που έγιναν σ’ αυτή τη χώρα, οι οποίες ισοδυναμούν με τις ληστείες τριών… αιώνων μαζί!

Ο λαός σοφά λέει ότι «πίσω έχει η αχλάδα την ουρά». Ε, μπροστά είναι σήμερα οι… πανηγυρόπαιδες του Κυριάκου και της Φωτεινής, για την απόφαση που εξέδωσε το Σ.τ.Ε., αλλά γελάει καλύτερα εκείνος που έχει τον τελευταίο λόγο…


Πηγή: xristianodimokrates.gr
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top