Η Χεζμπολάχ έκλεψε τούρκικα και αμερικάνικα άρματα απο τους αποκεφαλιστές!


Η Χεζμπολάχ έκλεψε τούρκικα και αμερικάνικα άρματα απο τους αποκεφαλιστές!

defence-point.gr

Μια πού περίεργη είδηση έφερε στο φως της δημοσιότητας η αμερικανική εφημερίδα Washington Post στα μέσα της εβδομάδας, ότι σε πρόσφατη στρατιωτική παρέλαση στις 13 Νοεμβρίου στην πόλη Αλ Κουσάιρ της Συρίας, δυνάμεις της σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ από τον Λίβανο παρέλασαν με αμερικανικά τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού τύπου M113!


Στην παρέλαση επίσης έλαβαν μέρος οχήματα παντοδαπού εδάφους εξοπλισμένα με αμερικανικά αντιαρματικά τύπου TOW και άλλα με αντιαεροπορικά πολυβόλα. Η είδηση στηριζόταν σε φωτογραφιες που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σχετική ενημέρωση από το Συριακό παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Δεν υπάρχει πιθανότητα αυτα τα οχήματα να προέρχονται από αμερικανική βοήθεια προς τις λιβανέζικες χερσαίες δυνάμεις, καθώς οι Αμερικανοί δηλώνουν οι ίδιοι οι Αμερικάνοι αρνήθηκαν κάτι τετοιο, οπότε το μυστήριο παραμένει και ασφαλώς δεν μπορεί παρά να υπάρχει μια λογική εξήγηση-ερμηνεία της παρουσίας τους σε χέρια που υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν θα έπρεπε να τα διαθέτουν.

Να υποθέταμε εμείς ότι η Χεζμπολάχ τα εξασφάλισε από περιοχές που εκκαθάρισε από την παρουσία των αιμοσταγών ισλαμιστών μαχητών της Ταζάμπχατ Αλ Νούσρα που παριστάνει τώρα τη μετριοπαθή οργάνωση, με τα M113 να έχουν προέλθει, μαντέψτε από πού… από την Τουρκία;

ΠΗΓΗ
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top