Απέραντη φυλακή οφειλετών η Ελλάδα
Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ! - ΑΣΤΡΑΨΕ ΚΑΙ ΒΡΟΝΤΗΞΕ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΓΓΛΙΑΣ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ - Η ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ, ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ, ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ

Την ώρα που οι προκαθήμενοι της Ελληνικής εκκλησίας έχουν καταπιεί αμάσητα τρία ολόκληρα μνημόνια και ενδιαφέρονται μόνο για τη διατήρηση των προνομίων που απολαμβάνουν και της διαφύλαξης εκκλησιαστικής περιουσίας, ο Αρχιεπίσκοπος της Αγγλίας, Τζάστιν Ουέλμπι, άστραψε και βρόντηξε καταγγέλλοντας τους ξένους τοκογλύφους για το έγκλημα που διαπράττουν εδώ και επτά χρόνια σε βάρος της Ελλάδας.

Μιλώντας στο Καθολικό Ινστιτούτο στο Παρίσι όπου ανακηρύχτηκε επίτιμος διδάκτωρ υπερασπίστηκε με πύρινα λόγια την Ελλάδα, καταγγέλλοντας παράλληλα αυτούς που οδήγησαν τον Ελληνικό λαό στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Αναφέρθηκε στις τεράστιες ευθύνες των Ευρωπαϊκών ηγετών, οι οποίοι δρομολόγησαν την είσοδο της Ελλάδας στην Ευρωζώνη χωρίς να υπολογίσουν τις συνέπειες για την οικονομία και στο τέλος μετέτρεψαν τη χώρα ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΦΥΛΑΚΗ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ.

Οι πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης κρατούν σε απελπισία ολόκληρες χώρες εξαθλιώνοντας μεγάλα κοινωνικά στρώματα, είπε ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπερι Τζάστιν Ουέλμπι.

Η ανισότητα σημαίνει ότι ορισμένοι Ευρωπαίοι απολαμβάνουν πρωτοφανή επίπεδα διαβίωσης, ενώ για τους άλλους τους πολλούς έχουν γίνει τα πράγματα χειρότερα εξαιτίας του συγκεντρωτισμού, της διαφθοράς, της γραφειοκρατίας και της φοβερής λιτότητας που έχει επιβληθεί από την Μέρκελ σε όλη την Ευρώπη.

Η Ελλάδα είπε, παροτρύνθηκε να εισέλθει στην Ευρωζώνη με ουσιαστικά ψεύτικα στοιχεία, με επίσημο χρέος πολύ πάνω από την πραγματικότητα και χωρίς να πληρεί τα κριτήρια για ένταξη στο ευρώ.

Υπήρξε μια συνωμοσία απ΄ όλους τους ενδιαφερόμενους που ήθελαν περισσότερες χώρες στην Ευρωζώνη εννοώντας ξεκάθαρα ότι όλοι γνώριζαν ότι η Ελλάδα δεν έπρεπε να μπει στο ευρώ αλλά την έβαλαν για να εξυπηρετήσουν στόχους άσχετους με την ευημερία του Ελληνικού λαού.

«Υιοθετώντας το ευρώ που είναι ουσιαστικά ένα ξένο νόμισμα μια χώρα χάνει την ικανότητα να εξυπηρετήσει το χρέος της με την εκτύπωση χρήματος για να βρει διέξοδο από τα προβλήματά της», είπε ο αρχηγός της Αγγλικανικής εκκλησίας.

«Όταν έφτασε η μεγάλη ύφεση του 2008 δεν μας έκανε έκπληξη που η Ελλάδα δεν μπόρεσε να πληρώσει το λογαριασμό.

Και εξαιτίας της προηγούμενης κακοδιαχείρισης και της διαφθοράς από μια ελίτ, οι φτωχοί ενός ολόκληρου έθνους έχουν τεθεί ουσιαστικά σε ακούσια πτώχευση.

Τα βάρη έπεσαν σε εκείνους που είχαν τα λιγότερα για να επιβιώσουν και όταν τα βάσανά τους επιδεινώθηκαν από την απελπιστική κατάσταση εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων και τώρα εκατομμυρίων, ελάχιστη βοήθεια τους δόθηκε».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αγγλικανός Αρχιεπίσκοπος, δηλαδή ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Αγγλίας είναι ένας άριστα ενημερωμένος θρησκευτικός ηγέτης που γνωρίζει σε βάθος τι παίζεται στις πολιτικές σκακιέρες.

Σε αντίθεση με τους δικούς μας θρησκευτικούς ηγέτες και τους χιλιάδες κρατικοδίαιτους διανοούμενους που χτυπήθηκαν από το σύνδρομο του ραγιαδισμού και έγιναν υπηρέτες των ξένων τοκογλύφων, ο φωτισμένος Άγγλος Αρχιεπίσκοπος διατράνωσε προς κάθε κατεύθυνση το δίκιο των Ελλήνων.

Δυστυχώς ο δικός μας Αρχιεπίσκοπος και οι πάμπολλοι Μητροπολίτες αντί να ηγηθούν του αγώνα για τη διαφώτιση του κόσμου και την απελευθέρωση της χώρας από το ζυγό των τοκογλύφων αναλίσκονται σε κοκορομαχίες με διάφορους υπουργούς και με την κυβέρνηση, για ζητήματα προνομίων, υποβιβάζοντας την εκκλησία σε κρατικοδίαιτη συντεχνία.

Ο πύρινος λόγος του Αρχιεπισκόπου της Αγγλίας δεν μεταδόθηκε από κανένα τηλεοπτικό σταθμό. Γιατί το μιντιακό σύστημα στην Ελλάδα έχει γίνει ο καλύτερος υπηρέτης του Σόιμπλε, της Μέρκελ και των υπολοίπων δήθεν εταίρων που εξαθλίωσαν το λαό και κατέστρεψαν ολοσχερώς την οικονομία και λεηλάτησαν το δημόσιο και ιδιωτικό πλούτο.


Ο κίνδυνος του Ισλάμ

Ο αρχιεπίσκοπος Ουέλμπι κάλεσε τους θρησκευτικούς ηγέτες να σταθούν στο ύψος τους και να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τις πράξεις των τρομοκρατών που διαπράττουν φρικαλεότητες στο όνομα της πίστης τους.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, οι θρησκευτικοί ηγέτες δεν μπορούν απλά να υποστηρίζουν ότι οι ενέργειες των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος «δεν έχουν καμία σχέση με το Ισλάμ».

Οι άνθρωποι σε όλη την Ευρώπη, είπε, είναι ανάγκη να κατανοήσουν καλύτερα τη θρησκεία ώστε να καταπολεμήσουν τις «βάρβαρες τρομοκρατικές ενέργειες».

Τόνισε ότι η Ευρώπη πρέπει να κατανοήσει τι συμβαίνει στο μυαλό εκείνων που διαπράττουν τρομοκρατία που υποκινείται από τη θρησκεία, προσθέτοντας:

«Πώς περιμένουμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά στην ήπειρό μας την υποκινούμενη βία από τη θρησκεία εάν δεν έχουμε την ικανότητα να την κατανοήσουμε;».

Και συνέχισε: «…ομάδες σαν το Ισλαμικό Κράτος έχουν μια ιδεολογία, για την ακρίβεια θεολογία, που βρίσκεται στην καρδιά της προπαγάνδας τους και από εκεί και πέρα η κινητήριος δύναμη, που έχει μια αποκαλυπτική κατανόηση της ανθρώπινης ιστορίας, δεν είναι χαλαρή αλλά άκρως αυστηρά δομημένη: πιστεύουν ότι ο κόσμος είναι στο τέλος του, ότι ο Προφήτης θα επιστρέψει μαζί με τον Ιησού και θα νικήσουν τις δυτικές δυνάμεις».

«Για να ηττηθεί η θρησκευτική τρομοκρατία πρέπει να ξεφύγουμε από τη δημοφιλή ατάκα που λέει ότι το Ισλαμικό Κράτος δεν έχει σχέση με το Ισλάμ, ότι η χριστιανική πολιτοφυλακή στην Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία δεν έχει σχέση με τον χριστιανισμό, ή ότι οι εθνικιστές Ινδουιστές που καταδιώκουν χριστιανούς στη νότια Ινδία δεν έχουν σχέση με τον Ινδουισμό».

«Μέχρι οι θρησκευτικοί ηγέτες να σταθούν όρθιοι και να αναλάβουν τις ευθύνες εκείνων που κάνουν [αποτρόπαια] πράγματα στο όνομα της θρησκείας τους, δεν θα δούμε καμία λύση», είπε ο Αρχιεπίσκοπος.
 
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top