ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ «ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ» ΑΛΛΑ ΕΙΣΒΟΛΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΗ
«ΛΥΣΗ ΜΕ ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΔΕΚΤΗ» 


Ο ΑΛΕΞΗΣ ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΑΝ ΟΜΠΑΜΑ ΚΑΙ ΑΜΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ 


Είναι η πρώτη φορά μετά από χρόνια που η Ελλάδα δια στόματος του Προέδρου της Δημοκρατίας, του πρωθυπουργού αλλά και του κυβερνητικού εταίρου εξέπεμψε τόσο ξεκάθαρο μήνυμα για το μείζον θέμα της Κυπριακής κατοχής. Ο Προκόπης Παυλόπουλος μάλιστα σε μία μνημειώδη επίδειξη αποφασιστικότητας έθεσε το θέμα στο ανώτατο διεθνές επίπεδο, κατά την υποδοχή του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα στην Ελλάδα. Διαλύοντας έτσι τις όποιες σκέψεις και παραφιλολογία για την πίεση που θα ασκούσε ο Ομπάμα στην Ελληνική πλευρά για λύση του Κυπριακού, στο περιθώριο της επίσκεψης του. 


Εξ’ ίσου σημαντική ήταν η τοποθέτηση του Προκόπη Παυλόπουλου απέναντι στον πρόεδρο Αναστασιάδη, ενός ανθρώπου που είχε στηρίξει το επαίσχυντο «σχέδιο Ανάν». Προκειμένου να γίνει αντιληπτό ότι η Ελλάδα, σε αντίθεση με την μαύρη περίοδο Σημίτη – Παπανδρέου, δεν θα στηρίξει οποιαδήποτε λύση που θα περιλαμβάνει συνέχιση της κατοχής. 


Ακολούθησε η τοποθέτηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ενώπιον του Αμερικανού προέδρου ακριβως στο ίδιο μήκος κύματος, ενώ ο κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος έχει πολλάκις ξεκαθαρίσει την θέση του που πλέον μετατράπηκε σε εθνική πολιτική. 


Ο Αλέξης Τσίπρας λοιπόν κράτα την συνάντηση του με τον Ερντογάν θα μεταφέρει ακριβώς αυτή την εθνική θέση ως προϋπόθεση για την όποια συζήτηση στο κυπριακό. Και για πρώτη φορά ο Ερντογάν θα υποχρεωθεί να απαντήσει έχοντας απέναντι του μια κυβέρνηση που εκφράζει και υπερασπίζεται ολόκληρο το Έθνος. Μία κυβέρνηση που μίλησε επισήμως και σε ανώτατο διεθνές επίπεδο, όχι πίσω από κλειστές πόρτες όπως είχε γίνει με το σχέδιο Ανάν. Μία κυβέρνηση που κοινοποίησε τις προθέσεις της στις δύο υπερδυνάμεις, Αμερική και Ρωσία, χωρίς να λάβει οποιεσδήποτε ενστάσεις. Που έθεσε το ευρωπαϊκό κεκτημένο ως νομική οδό για τις συζητήσεις, χωρίς φυσικά ουδείς ευρωπαίος να τολμήσει να διαφωνήσει. 


Μία κυβέρνηση που ενημέρωσε και τον πρόεδρο Αναστασιάδη για το ποια λύση προτίθεται να στηρίξει, χωρίς πάλι να έχει αντίδραση. 


Για πρώτη φορά λοιπόν η Ελλάδα οδήγησε τις εξελίξεις, έχοντας υπερδυνάμεις και ευρωπαΐκή ένωση απολύτως ενήμερες για το τι προτίθεται να πράξει. Η όποια άρνηση λοιπόν του Ερντογάν, τον αφήνει απολύτως μόνο του.


Πηγή
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top