Αποσύρει διεκδίκηση 1,3 δισ. ευρώ κατά του Δημοσίου μετά τις αλλαγές στον κανονισμό

Ξεμπλοκάρει η επένδυση του ΟΠΑΠ για την ανάπτυξη του δικτύου των VLTs μετά τις αλλαγές στον κανονισμό, τις οποίες υιοθέτησε η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ). Συγκεκριμένα ο ΟΠΑΠ προχωρά στην απόσυρση του αιτήματος διαιτησίας για την υπόθεση των VLTs, έπειτα από την αλλαγή του κανονισμού λειτουργίας των VLTs που πραγματοποίησε η Επιτροπή Παιγνίων. 

Ο οργανισμός στο τέλος του 2015, έπειτα από την αιφνιδιαστική αλλαγή του κανονιστικού πλαισίου που είχε προηγηθεί από την ΕΕΕΠ επί προεδρίας Στεργιώτη, είχε καταθέσει αίτημα διαιτησίας στο Δικαστήριο Διεθνούς Διαιτησίας στο Λονδίνο για ζημιές ύψους 1,3 δισ. ευρώ.

Χθες η διοίκηση της εταιρίας αποφάσισε ότι υπάρχουν όλες οι κατάλληλες συνθήκες που επιτρέπουν στον OΠΑΠ να επανεκκινήσει τον σχεδιασμό του για τη λειτουργία των VLTs στην Ελλάδα.

Νέο θεσμικό πλαίσιο

Σύμφωνα με τον οργανισμό, ο νέος κανονισμός που αποφασίστηκε από την ΕΕΕΠ καθιερώνει ένα ολοκληρωμένο θεσμικό πλαίσιο, που εξασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον και τα δημόσια έσοδα και ταυτόχρονα επιτρέπει την οικονομική βιωσιμότητα της επιχειρηματικής δραστηριότητας των VLTs για τον OΠΑΠ και τους συνεργάτες του.

Οπως τονίζει, το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο για τα παιγνιομηχανήματα εκμεταλλεύεται πλήρως τις δυνατότητες της πλέον σύγχρονης τεχνολογίας παιγνίων και αξιοποιεί με ολοκληρωμένο τρόπο όλα τα διαθέσιμα περιοριστικά μέτρα για την προστασία των παικτών.

Ο Damian Cope, διευθύνων σύμβουλος του OΠΑΠ, δήλωσε: «Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο νέος εγκεκριμένος κανονισμός είναι από τους αυστηρότερους διεθνώς, η απόφαση της ΕΕΕΠ θα επιτρέψει τη νόμιμη ανάπτυξη των VLTs και η πλήρως ρυθμιζόμενη λειτουργία τους μπορεί να δημιουργήσει ένα νέο τοπίο στην αγορά των τυχερών παιγνίων στην Ελλάδα. Αυτή θα είναι επωφελής για την ευρύτερη οικονομία και θα συμβάλει στην πάταξη της παράνομης δραστηριότητας, δημιουργώντας σημαντικά οικονομικά και κοινωνικά οφέλη για τη χώρα. Εχοντας παραμείνει απολύτως προσηλωμένος στο έργο των VLTs, ο OΠΑΠ εισέρχεται πλέον στη φάση υλοποίησης αυτής της επένδυσης και εργάζεται εντατικά για την πλήρη ανάπτυξη των VLTs, που αποτελεί εταιρική προτεραιότητα για το έτος 2017».
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top