Όλα έγιναν στο 7ο δημοτικό σχολείο της περιοχής του Αγίου Θωμά. Το μεσημέρι της Δευτέρας, 10 Οκτωβρίου 2016, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μπήκε στις σχολικές αίθουσες και μοίρασε στους μαθητές ένα ερωτηματολόγιο – «δημοψήφισμα», για να το παραδώσουν στους γονείς τους και να το επιστρέψουν συμπληρωμένο, το αργότερο έως σήμερα Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016. 
Κάποιοι δάσκαλοι με το που αντιλήφθηκαν το περιεχόμενο του σημειώματος το έσκισαν, ενώ κάποιοι άλλοι είτε αδράνησαν, είτε δεν κατάλαβαν το περιεχόμενό του. 
Αν βέβαια το περιεχόμενο είχε να κάνει με “αλληλέγγυους” και το πόσο ωραία είναι να ζούμε όλοι μαζί με κάθε λογής “μετανάστη”, τότε οι καθηγηταράδες δε θα αντιδρούσαν. 

Στο εισαγωγικό του σημειώματος, τίθεται «το αναμφισβήτητο δικαίωμα όλων ανεξαιρέτως των παιδιών στην γνώση την εκπαίδευση και την υγιεινή» και γίνεται αναφορά στα θέματα «που έχουν δημιουργηθεί σε διάφορα σχολεία της Ελλάδας αλλά και της πόλης μας». «Την αποφυγή πιθανών προβλημάτων που ενδεχομένως δημιουργηθούν από την άμεση συνύπαρξη των παιδιών σε επίπεδο πολιτισμικό, κοινωνικό (διαφορετική κουλτούρα, διαφορετική αποδεκτή κοινωνική συμπεριφορά, θρησκευτική έκφραση, συνήθειες) αλλά και πρωτίστως θέματα υγιεινής – καθαριότητας εφόσον οι συνθήκες διαβίωσης των μαθητών προσφύγων παραμένουν δυστυχώς χωρίς βελτίωση». 

Εν συνεχεία καλούν τους γονείς να απαντήσουν σε σειρά ερωτημάτων ή και να διατυπώσουν τις παρατηρήσεις τους. Η ενέργεια αυτή – «δημοψήφισμα» έχει προκαλέσει “αναστάτωση” στην εκπαιδευτική κοινότητα του νησιού. Τα κρούσματα ηπατίτιδας και κάθε λογής εξαφανισμένης, μέχρι πρότινος στη χώρα μας, αρρώστιας δεν “απασχολεί” τους εκπαιδευτικούς, μη και δε φανούν “υπερανθρωπιστές “, με κάθε άλλον πέραν των Ελλήνων τους ενδιαφέρει μόνον....

ΠΗΓΗ
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top