Ξεχάστε το “φλερτ” και τα άλλα “Δυτικότροπα” 

Για όλους εσάς που δυσκολεύεστε να προσεγγίσετε το ταίρι σας γιατί δεν είσαστε πολύ ομιλητικοί μην ανησυχείτε, κάντε το όπως κάποιοι Αιθίοπες……. Στο παρελθόν έχουν προκληθεί τραυματισμοί και θάνατοι… Αιθίοπες πολεμιστές «μονομαχούν» για να προσελκύσουν ταίρι. 
Το αιματηρό έθιμο της «Ντόνγκα» είναι πλέον παράνομο, αλλά εξακολουθεί να τηρείται από τις τοπικές φυλές. Το αιματηρό έθιμο της «Ντόνγκα», δηλαδή της μάχης με ξύλα, αναβίωσε για μία ακόμη φορά στην Αιθιοπία, με τους άνδρες της φυλής Σούρι να βάζουν τα δυνατά τους να νικήσουν τους αντιπάλους τους για να εντυπωσιάσουν τα θηλυκά.Όπως κάθε χρόνο, οι πολεμιστές της εν λόγω φυλής, η οποία κατοικεί γύρω από τον ποταμό Ομο, συγκεντρώθηκαν για να συμμετέχουν στο επικίνδυνο έθιμο, το οποίο έχει οδηγήσει πολλές φορές στο παρελθόν σε σοβαρούς τραυματισμούς ή ακόμα και θανάτους. Ντυμένοι με ελάχιστα ρούχα και οπλισμένοι με ένα ψηλό ραβδί, χτυπούν ο ένας τον άλλο με δύναμη, τηρώντας μια αρχαία παράδοση με στόχο την εύρεση νύφης. 
Οι άγριες αυτές μάχες βέβαια ακολουθούν έναν κώδικα τιμής ο οποίος προβλέπει, μεταξύ άλλων, ότι δεν χτυπάς ποτέ έναν αντίπαλο που είναι πεσμένος στο έδαφος.Αξίζει να σημειωθεί ότι, λόγω της αγριότητας των εν λόγω μαχών, το 1994 ψηφίστηκε νομοθεσία για την απαγόρευση του εθίμου «Ντόνγκα». 
Ωστόσο οι παραδοσιακές φυλές της περιοχής γύρω από τον ποταμό Όμο υπακούουν μόνο στους δικούς τους νόμους και αρνούνται πεισματικά να συμμορφωθούν με την απαγόρευση…


Κάποιοι, ίσως, σκεφτούν ότι όλα αυτά είναι αρχέγονα ένστικτα και δείχνουν τη βαθύτερη φύση του ανδρός! Οι Αιθίοπες αυτοί λοιπόν έχουν μείνει σε αυτά.. . Σεβαστό και “δικαίωμά” τους, απλά αναρωτιόμαστε τι έχουν να πουν όλες εκείνες οι φεμινιστικές οργανώσεις “υπεράσπισης” που επιδεικνύουν ταχύτατα αντανακλαστικά σε άλλες περιπτώσεις.. Δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο τελικά για να βρείτε το ταίρι σας. Κάποιοι Αιθίοπες της εν λόγω φυλής ίσως να βρίσκονται και στη χώρα μας. Αναζητήστε τους για να απολαύσετε από κοντά τέτοιες υπέροχες στιγμές “αρχέγονων” ενστίκτων . 

Μία χορηγία του “τόξου”…...

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top