Αφιερωμένο σε όλους εκείνους που δικαιολογούν τη φυγή και εγκατάλειψη από τις πατρίδες τους για μια… καλύτερη ζωή! Παίρνει την Μπερέτα της ανά χείρας και σκορπά τον τρόμο στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους μαζί με τους 70 άντρες της «ταξιαρχίας της». 
Ο λόγος για την μαυροντυμένη γυναίκα σύμβολο της Shiprat (νότια της Μοσούλης – Ιράκ), Γουαχίντα Μοχάμεντ ή αλλιώς Ουμ Χαναντί που έχει μπει στην λίστα με τους πλέον καταζητούμενους στόχους της τρομοκρατικής οργάνωσης και έχει χάσει οικογένεια και συντρόφους στη μάχη κατά των βάναυσων εξτρεμιστών. 
Η 39χρονη γυναίκα είναι αρχηγός της τοπικής πολιτοφυλακής και επιβάλλεται στους άντρες της με πυγμή που θα ζήλευε και ο πλέον καλά εκπαιδευμένος στρατιώτης. Πρόσφατα οι τάξεις της βοήθησαν την κυβέρνηση να απωθήσει τους άντρες του Ισλαμικού Κράτους και οι αρχές της περιοχής της έχουν παραχωρήσει στην ομάδα όπλα και οχήματα για να πολεμάει με μεγαλύτερο ζήλο. 
«Ξεκίνησα να πολεμάω τους τρομοκράτες το 2004, δουλεύονται με τις αρχές του Ιράκ.(…) Δέχθηκα απειλές από τα υψηλόβαθμα στελέχη του ISIS, συμπεριλαμβανομένου του Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι (αυτοαποκαλούμενου χαλίφη)». «Είμαι στην κορυφή της λίστας των καταζητούμενων, πάνω από τον ίδιο τον πρωθυπουργό», παινεύεται και θυμάται τις βόμβες που οι τρομοκράτες έβαλαν έξω από το σπίτι πέντε διαφορετικές χρονιές.... 


«Προσπάθησαν να με σκοτώσουν έξι φορές. (…)Έχω θραύσματα από βόμβα στο κεφάλι και τα πόδια μου και τα πλευρά μου είναι σπασμένα». Η θαρραλέα μαχήτρια με την μαντίλα έχει χάσει δύο συζύγους στην μάχη κατά του ΙΚ, τρία αδέλφια και όπως η ίδια συμπληρώνει στην λίστα των θυμάτων συμπεριλαμβάνονται το πρόβατο, το σκυλάκι και τα πουλιά της. Αλλά τίποτα δεν την σταματά και ορμάει στην μάχη με θάρρος και γερό στομάχι. Η Ουμ Χαναντί μαρτυρά πως «τους πολέμησα, τους αποκεφάλισα, μαγείρεψα τα κεφάλια τους, έκαψα τα σώματά τους». 

Υπέρ βωμών και εστιών και όχι “να ζήσουμε εμείς καλά και μακριά από μας τα άλλα”…. 

Πηγή :http://www.cnn.gr/news/kosmos/story/48266/h-noikokyra-poy-apokefalizei-kai-mageireyei-ta-kefalia-ton-tzixantiston...

ΠΗΓΗ
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top