Δεν φτάνουν οι 9.000 απολύσεις που είχε προαναγγείλει ο οικονομικός διευθυντής της Deutsche Bank, Marcus Schenck και ανακοίνωσε σε εκπροσώπους των εργαζόμενων ότι θα χρειαστεί να προχωρήσει σε επιπλέον απολύσεις 10.000 ατόμων για τη μείωση του λειτουργικού της κόστους της τράπεζας.

Η τράπεζα θα προχωρούσε στις πρώτες 9.000 απολύσεις, με 4.000 εξ' αυτών να βρίσκονται στη Γερμανία αλλά μετά την αποτυχία να πετύχει έναν συμβιβασμό με τις αμερικανικές Αρχές και να μειώσει τουλάχιστον το υπέρογκο πρόστιμο των 14 δισ. δολαρίων αναγκάζεται να μειώσει εξαιρετικά πλέον τις δαπάνες της.

Παράλληλα, σύμφωνα με εγκύκλιο της τράπεζας προς τους διευθυντές τμημάτων που κυκλοφόρησε την Τετάρτη, θα σταματήσει άμεσα τις προσλήψεις σε όλα της τα τμήματα εκτός από αυτό της συμμόρφωσης.

Η Deutsche Bank πιέζεται για την μείωση του λειτουργικού της κόστους και είναι πολύ πιθανό ότι οι κινήσεις της δεν θα επαρκέσουν για την βιώσιμη λειτουργία της και θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε «κούρεμα» καταθέσεων το γνωστό μας bail-in.

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top