Ελληνική Αστυνομία
Παιδιά κατά παραγγελία και με ταρίφα τα 8.000 ευρώ πουλούσαν Βούλγαροι στην Κατερίνη 
 
Οκτώ χιλιάδες ευρώ η «ταρίφα» για νεογέννητο κοριτσάκι από τη Βουλγαρία! Υπόθεση παράνομης υιοθεσίας νεογνού έφερε στο φως έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, κατά την οποία συνελήφθησαν τέσσερις Βούλγαροι, ανάμεσά τους και οι βιολογικοί γονείς του μωρού.
Το νεογέννητο κοριτσάκι νοσηλεύεται σε παιδιατρική κλινική και είναι καλά στην υγεία του.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία, πριν από λίγο καιρό ένας Βούλγαρος -τα στοιχεία του οποίου ακόμη δεν έχουν ταυτοποιηθεί- εντόπισε τη 32χρονη έγκυο στην πατρίδα τους και την έπεισε να «πουλήσει» το παιδί της για υιοθεσία αμέσως μετά τη γέννησή του.
Τις τελευταίες μέρες η εγκυμονούσα και ο 36χρονος σύζυγός της ταξίδεψαν στην Κατερίνη, όπου αρχικά φιλοξενήθηκαν από συμπατριώτισσά τους, 41 ετών, σε διαμέρισμα ιδιοκτησίας της.
Με τη συνδρομή άλλης 37χρονης Βουλγάρας γέννησε το επόμενο διάστημα σε νοσοκομείο της περιοχής, απ’ όπου στη συνέχεια πήρε εξιτήριο και επέστρεψε στο σπίτι όπου φιλοξενούνταν.
Στο μεταξύ, ο συμπατριώτης της, στον οποίο αποδίδεται πρωταγωνιστικός ρόλος στην υπόθεση, είχε ήδη έρθει σε επαφή με ζευγάρι Ελλήνων που ενδιαφέρονταν να «αγοράσουν» το μωρό.
Η Ασφάλεια Κατερίνης επενέβη, με συνέπεια την περασμένη Παρασκευή να γίνει έρευνα στο διαμέρισμα της 41χρονης, όπου εκτός από την ίδια, τους βιολογικούς γονείς και τη νεογέννητη κόρη τους, βρισκόταν και μία 32χρονη ομοεθνής τους.
Ακολούθησε η σύλληψή τους και μετά την ποινική δίωξη εις βάρος τους παραπέμφθηκαν στον ανακριτή Κατερίνης για να απολογηθούν.
Οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται για τον εντοπισμό του Βούλγαρου και της 37χρονης, ενώ ερευνάται η εμπλοκή όλων των κατηγορούμενων ως μεσαζόντων σε τυχόν άλλες υποθέσεις παράνομης υιοθεσίας βρεφών.
Τα κυκλώματα παράνομων υιοθεσιών με έδρα τη Βουλγαρία αποτελούν θλιβερό φαινόμενο τουλάχιστον της τελευταίας δεκαετίας.
Γυναίκες κυοφορούν κατά παραγγελία στη χώρα τους και στη συνέχεια γεννούν σε ελληνικά νοσοκομεία, για να πουλήσουν τα παιδιά τους μέχρι και 30.000 ευρώ.
«Ενα κύκλωμα πιάνουμε, δύο ξεφυτρώνουν», λένε αστυνομικοί που ασχολούνται καιρό με τέτοιες υποθέσεις. Εδώ και χρόνια έχει στηθεί βιομηχανία εμπορίας βρεφών στη γειτονική χώρα.
Επιτήδειοι εντοπίζουν γυναίκες με οικονομικά προβλήματα και τις πείθουν να πουλούν τα μωρά τους σε άτεκνα ζευγάρια στην Ελλάδα, αποκομίζοντας οι ίδιοι κέρδη 15 έως 20 χιλιάδες ευρώ, για κάθε παιδί.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα κυκλώματα δρουν κυρίως στις πόλεις Σλίβεν, Βάρνα και Μπουργκάς, όπου ζουν πολλοί Ρομά κάτω από τα όρια της φτώχειας.
Τους πλησιάζουν και τους πείθουν να κάνουν ένα μωρό κατά παραγγελία, υποσχόμενοι 3 χιλιάδες ευρώ αν είναι αγόρι και 2,5 χιλιάδες αν είναι κορίτσι.
Πολλοί δέχονται, και όταν οι γυναίκες μπουν στον μήνα τους τις φέρνουν σε ελληνικά νοσοκομεία για να γεννήσουν. Εν τω μεταξύ, έχουν εντοπίσει κάποια άτεκνα ζευγάρια με τα οποία… παζαρεύουν τα μωρά και τελικά τα διαθέτουν σε τιμές μεταξύ 8 και 20 χιλιάδων ευρώ!

Πηγή
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top