«Η ελευθεροτυπία είναι αγκωνάρι της δημοκρατίας και της ελευθερίας», τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, εγκαινιάζοντας σήμερα το μεσημέρι, στο νέο αρχαιολογικό μουσείο της Πάτρας, την έκθεση με τίτλο «Αχαιοί Πρωθυπουργοί, Πρόεδροι της Δημοκρατίας και της Βουλής».

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής, «η ελευθερία και η δημοκρατία αφορούν αυτόν που έχει διαφορετική άποψη, αφορούν αυτόν που είναι μειοψηφία, αφορούν αυτόν που ανήκει σε ευπαθή ομάδα και δεν έχει την εκπροσώπηση και την δυνατότητα ο λόγος του να γίνει δημόσιος λόγος». Άρα, πρόσθεσε, «η υπεράσπιση αυτών των αξιών, που γίνεται σε μεγάλο βαθμό μέσα και από την ελευθεροτυπία, πιστεύω πως αποτελεί καθήκον όλων μας σε πολύ δύσκολες εποχές».EUROKINISSI/EUROKINISSI


Ο κ. Βούτσης επισήμανε πως «κάθε πρωτοβουλία που λαμβάνεται από έντυπο μέσο, ανεξαρτήτως ιδεολογικής άποψης, παράδοσης και οπτικής, είναι ιδιαιτέρα χρήσιμη στην εποχή μας», διότι όπως συμπλήρωσε, «πέρασαν πολλά χρόνια που αυτά ήταν αυτονόητα, δηλαδή οι πολλές εφημερίδες, το μεγάλο βάρος που είχε ο έντυπος τύπος». Σε αυτό το σημείο ο πρόεδρος της Βουλής ανέφερε πως «εδώ και χρόνια και όχι μόνο λόγω του διαδικτύου, αλλά λόγω και πολλών άλλων παραγόντων υπάρχει μία βαθύτατη κρίση και σε αυτόν τον τομέα». Ως εκ τούτου, συνέχισε ο κ. Βούτσης, «ό,τι μένει όρθιο θα πρέπει να στηρίζεται από όλους, θεσμούς και ανθρώπους και παράλληλα να στηρίζεται κάθε προσπάθεια, ώστε να υπάρξουν και καινούργιες εκδοτικές πρωτοβουλίες».

Στην τελετή των εγκαινίων παρέστησαν μεταξύ άλλων, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, βουλευτές και εκπρόσωποι αρχών και φορέων.

Σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, εξέφρασε τη συγκίνησή του που βρέθηκε ξανά στο νέο αρχαιολογικό μουσείο της Πάτρας, καθώς ήταν αυτός που το εγκαινίασε το 2009, ως υπουργός Πολιτισμού.

Σε ό,τι αφορά στην έκθεση είπε ότι περιλαμβάνει πολλά μουσειακά αντικείμενα που ο κόσμος και κυρίως οι μαθητές πρέπει να δουν, ενώ εξέφρασε την ελπίδα αυτή η πρωτοβουλία να εμπνεύσει και άλλες περιοχές για να κάνουν το ίδιο.
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top