Μία άνευ προηγουμένου κινητοποίηση είναι σε εξέλιξη στις ΗΠΑ με τις αμερικανικές αρχές να ετοιμάζονται πυρετωδώς για την «επέλαση» του τυφώνα Μάθιου και την κατάσταση να θυμίζει έκτακτη ανάγκη.

Όπως μεταδίδει το αμερικανικό ενημερωτικό δίκτυο «CNN», πρόκειται για την μεγαλύτερη κινητοποίηση στις ΗΠΑ των τελευταίων δεκαετιών.
Οι περιοχές που θα βρεθούν στο διάβα του τυφώνα είναι η Φλόριντα, η Τζόρτζια, η βόρεια και νότια Καρολίνα.
Συνολικά 26 εκατομμύρια πολιτών αναμένεται να επηρεαστούν από το πέρασμά του στις ΗΠΑ, την ώρα που οι κάτοικοι στην Αϊτή και τη Δομινικανή Δημοκρατία μετράνε τις πληγές τους, καθώς ήδη έχουν πεθάνει πάνω από 340 άνθρωποι.
Σημειώνεται πως ο τυφώνας «Μάθιου» είναι ο ισχυρότερος που απειλεί την ακτές του Ατλαντικού την τελευταία δεκαετία και ενδέχεται να είναι ο πιο καταστροφικός στο πέρασμά του από την βόρεια και ανατολική Φλόριντα τα τελευταία 118 χρόνια!
 Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, έχει κηρύξει τις τρεις αμερικανικές πολιτείες - Φλόριντα, Τζόρτζια και Καρολίνα- σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Οι περισσότεροι πολίτες άδειασαν τα σούπερ μάρκετ της περιοχής τους, ενώ φωτογραφίες δείχνουν τις ουρές που σχηματίζονται έξω από τα καταστήματα, παραπέμποντας σε εικόνες κοινωνικοοικονομικής κατάρρευσης, την οποία επιδιώκει η Νέα Τάξη για να επιβάλλει παγκόσμια δικτατορία.
Οι αρμόδιες αρχές προειδοποιούν ότι οι ζημιές που θα υποστούν οι περιοχές που θα πλήξει ο τυφώνας θα χρειαστούν εβδομάδες ίσως και μήνες για να αποκατασταθούν.
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top