ΜΕ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΥ ΕΞΕΔΩΣΕ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ
ΠΡΟΦΑΝΩΣ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΟΥΡΕΜΑ ΠΑΕΙ ΣΤΙΣ ΚΑΛΕΝΔΕΣ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΟΥΡΕΜΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ 2019. 
Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΦΑΡΠΑΓΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ


ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΔιφορούμενες οι απόψεις στο ΕΚ για το ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογήςΣύνοδος Ολομέλειας Δελτία Τύπου - Οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις − 04-10-2016 - 17:16
Οι ευρωβουλευτές εξέφρασαν διαφορετικές απόψεις στα πλαίσια της σημερινής συζήτησης στην ολομέλεια με τον Επίτροπο Μοσκοβισί για την πορεία του ελληνικού προγράμματος οικονομικής προσαρμογής, τις επιπτώσεις του και τις προοπτικές για τις μελλοντικές διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της.

Ο Επίτροπος Μοσκοβισί ξεκίνησε τη συζήτηση λέγοντας ότι έχει καθησυχαστικές ειδήσεις για την Ελλάδα και αναφέρθηκε σε μία μακρά λίστα μεταρρυθμίσεων και νομοθετικών πρωτοβουλιών που έχουν ήδη δρομολογηθεί, μεταξύ άλλων, στον τομέα των συντάξεων και του τραπεζικού τομέα.

Ορισμένοι ευρωβουλευτές επαίνεσαν την ελληνική κυβέρνηση για το γεγονός ότι έλαβε δύσκολες αποφάσεις και σημείωσαν ότι ο ελληνικός λαός αξίζει το σεβασμό της Ευρώπης για το πώς αντιμετώπισε τις επώδυνες μεταρρυθμίσεις που γίνονται στη χώρα. Άλλοι ευρωβουλευτές, αντίθετα, υποστήριξαν ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν κάνει αρκετά για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί και παρότρυναν το Eurogroup και την Ελλάδα να συμφωνήσουν επί ενός σοβαρού και αξιόπιστου προγράμματος μεταρρυθμίσεων.

Οι ευρωβουλευτές είχαν διαφορετικές γνώμες και στο ζήτημα των οικονομικών προοπτικών. Μερικοί αναφέρθηκαν στα βελτιωμένα στοιχεία που αναμένονται στον τομέα της ανάπτυξης για το επόμενο έτος και το πρωτογενές πλεόνασμα στον προϋπολογισμό, ενώ άλλοι εστίασαν στο θέμα του δημόσιου χρέους, το οποίο συνεχίζει να αυξάνεται. Κάποιοι έθεσαν την Ελλάδα ως παράδειγμα της αποτυχίας του ενιαίου νομίσματος «που πρέπει να καταργηθεί», ενώ άλλοι επεσήμαναν την ανάγκη ελάφρυνσης του χρέους.

Παρακολουθήστε τη συζήτηση μαγνητοσκοπημένη εδώ.

Το ΕΚ συμμετείχε στον έλεγχο του προγράμματος οικονομικής βοήθειας για την Ελλάδα, στα πλαίσια της νεοσυσταθείσας Ομάδας Εργασίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το ελληνικό πρόγραμμα (Financial Assistance Working Group - FAWG) με επικεφαλής τον Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι (Σοσιαλιστές, Ιταλία).

Ομάδα Εργασίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το ελληνικό πρόγραμμα

Στις 21 Ιανουαρίου 2016 η Διάσκεψη των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενέκρινε μια σειρά μέτρων για την ενίσχυση του κοινοβουλευτικού ελέγχου των προγραμμάτων οικονομικής βοήθειας σε επίπεδο ΕΕ. Τα μέτρα αυτά περιλάμβαναν και τη δημιουργία μιας ειδικής ομάδας εργασίας στα πλαίσια της επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής, η οποία θα πραγματοποιεί και διερευνητικές αποστολές στις χώρες που λαμβάνουν προγράμματα στήριξης.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΕΝΤΟΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΓΑΝΕ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΠΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΠΑΜΕ ΣΕ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΙΔΑΝ Η ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑΝ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 12-4-2016 ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΣΕ ΠΕΡΙ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ. ΘΑ ΣΑΣ ΤΟ ΘΥΜΙΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟ ΦΑΙΔΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ.ΔΕΙΤΕ ΤΟ

ΠΗΓΗ
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top