Η ένταξη της ΕΥΔΑΠ -και όχι μόνο- στο υπερταμείο προκαλεί νέες αντιδράσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης,

λίγες ημέρες μετά την διαφωνία που εξέφρασαν οι κυβερνητικοί βουλευτές που προέρχονται από τους Οικολόγους.
Η κίνηση «Πράττω», επικεφαλής της οποίας είναι ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και μέλος ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ανακοίνωσε ότι δεν θα στηρίξει «την μετατροπή σε ιδιωτική οποιασδήποτε δημόσιας επιχείρησης με στρατηγική σημασία για την οικονομία», διαχωρίζοντας την θέση της από την κεντρική πολιτική.
Αναμένεται πως θα αντιμετωπίσει ο Αλέξης Τσίπρας και αυτή την αντίδραση στο εσωτερικό του κόμματος, καθώς το ξεπούλημα του νερού σε ξένα χέρια, δύσκολα μπορεί πλέον να κρυφτεί.
Η ανακοίνωση της κίνησης έχει που εκδόθηκε την Πέμπτη έχει ως εξής:
«Συνεδρίασε χθες η Πολιτική Γραμματεία του ΠΡΑΤΤΩ, υπό την προεδρία του Νίκου Κοτζιά.
Κατά τη συνεδρίαση συζητήθηκαν οι πολιτικές εξελίξεις και οργανωτικά θέματα. Επίσης, επανεξετάστηκε ο σχεδιασμός των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν σε διάφορες περιοχές της χώρας.
Τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας συζήτησαν αναλυτικά το πρόσφατο νομοθετικό έργο της κυβέρνησης.
Το ΠΡΑΤΤΩ είναι απολύτως αντίθετο στη μετατροπή σε ιδιωτική οποιασδήποτε δημόσιας επιχείρησης με στρατηγική σημασία για την οικονομία. Το ΠΡΑΤΤΩ δεν θα συναινέσει σε οποιαδήποτε μεταβολή του δημόσιου χαρακτήρα των επιχειρήσεων που διασφαλίζουν ζωτικά αγαθά διαβίωσης των πολιτών και συμβάλλουν στην εθνική ασφάλεια της χώρας».

ΠΗΓΗ
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top