Το 2050, ο σχολικός πληθυσμός της χώρας αναμένεται να είναι αισθητά μειωμένος. Σε συνάρτηση με την ακραία υπογεννητικότητα αλλά και την φορολόγηση των Ελλήνων που κάνουν παιδιά, ως τεκμήριο συνθέτουν το εκρηκτικό μείγμα της Εθνικής μας αλλοίωσης και παράδοσής της στους ξένους. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο στη χώρα μας αλλά και στην γηρασμένη ευρώπη. 


Η λύση τους λοιπόν δεν είναι να ενισχύσουν τις ελληνικές οικογένειες για να κάνουν παιδιά, αλλά να φέρουν “έτοιμα” από αλλού…. Καταδιώκουν κάθε τι ελληνικό, εξού και η βιασύνη τους να φοιτήσουν στο σχολείο τα “προσφυγάκια”. Δείτε λοιπόν τα στοιχεία στη νέα έρευνα της διαΝΕΟσις και συνειδητοποιήστε γιατί μας πλημμυρίζουν με “νέο αίμα”. 


Η μελέτη του δημογραφικού πρόβληματος της Ελλάδας, κάνει μια σειρά από προβολές της εξέλιξης του πληθυσμού της μέχρι το 2050. Η έρευνα διεξήχθη από το Εργαστήριο Δημογραφικών και Κοινωνικών Αναλύσεων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, υπό τη διεύθυνση του καθηγητή Βύρωνα Κοτζαμάνη, και καταλήγει σε ενδιαφέροντα συμπεράσματα για την εξέλιξη του μεγέθους και της ηλικιακής σύστασης του πληθυσμού της χώρας. 


Συνοπτικά: 
Σύμφωνα με όλα τα σενάρια που διατυπώνει η έρευνα, ο πληθυσμός της Ελλάδας στο μέλλον θα μειωθεί σημαντικά. Το 2050 ο πληθυσμός της χώρας υπολογίζεται ανάμεσα στα 10 εκατομμύρια (σύμφωνα με το πιο αισιόδοξο σενάριο) και τα 8,3 εκατομμύρια (στο πιο απαισιόδοξο). Η ελάττωση του πληθυσμού θα κυμανθεί από περίπου 800 χιλιάδες μέχρι 2,5 εκατομμύρια άτομα. Ο πληθυσμός της χώρας γερνάει. Η διάμεση ηλικία, που ήταν 26 έτη το 1951, και που είναι 44 έτη σήμερα, αναμένεται να αυξηθεί κατά 5-8 έτη. Ο πληθυσμός των παιδιών σχολικής ηλικίας (από 3 μέχρι 17 ετών) θα μειωθεί από 1,6 εκ. σήμερα σε 1,4 εκ. (αισιόδοξο σενάριο) έως 1 εκ. (απαισιόδοξο σενάριο) το 2050, αφού πρώτα όμως πρώτα προηγηθεί μια έντονη διακύμανση τις δεκαετίες που θα μεσολαβήσουν. 
Ο εν δυνάμει οικονομικά ενεργός πληθυσμός (δηλαδή όλοι οι πολίτες ηλικίας 20-69 ετών που δυνητικά θα μπορούσαν να δουλέψουν) θα μειωθεί από 7 εκ. το 2015 σε 4,8-5,5 εκ. Ο πραγματικός οικονομικά ενεργός πληθυσμός θα μειωθεί από 4,7 εκ. το 2015 σε 3-3,7 εκ....

ΠΗΓΗ
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top