Εποχές Τσαουσέσκου αναβιώνει ο Τσίπρας προκαλώντας χυδαία τον ελληνικό λαό. Χθες το βράδυ ο πρωθυπουργός του θλιβερού προτεκτοράτου είχε καλέσει για… ποτάκι στο Μαξίμου τους υπουργούς του κυβερνητικού του θιάσου! 


Οι υπουργοί των Συριζοψεκασμένων ήπιαν το κρασάκι τους, έφαγαν τα μπομπάκια, τα μπριός, τα κοτοπιτάκια, και τα τυροπιτάκια τους, ήπιαν τα αναψυκτικά τους, και όταν το κέφι άναψε είπαν και τα τραγούδια τους! 


Εκεί ανέλαβε ο διάσημος αρχαιολάτρης Κώστας Ζουράρης (αυτοαποκαλείται και Ζουράρις) να παίξει αγαπημένους σκοπούς στο πιάνο για να ζεστάνει την ατμόσφαιρα. Αμέσως έσπευσε μια άλλη πατριώτισσα η υπουργός Έλενα Κουντουρά να τον συνοδεύσει στο τραγούδι με την μελωδική της φωνή. Από το κλαβιέ ξεχύθηκε η μελωδία του τραγουδιού «Ασε με να φύγω, σε παρακαλώ» που ερμηνεύει μοναδικά η Αλέκα Κανελλίδου, σε στίχους του Νίκου Ελληναίου και μουσική του Γιώργου Μανίκα. 


Από το μπαλκόνι του Μαξίμου ακούγονταν και άλλα τραγούδια, όπως το «Σύνορα η αγάπη δε γνωρίζει». Όταν το κέφι άναψε για τα καλά. Ζουράρις άρχισε τα αντάρτικα τραγούδια με την συνοδεία όλων των παρευρισκομένων, έχοντας στο πλευρό του την Σία Αναγνωστοπούλου, και επειδή είναι γνωστό πόσο λαϊκοί άνθρωποι είναι και πόσο μοχθούν για το ψωμί του λάου που και οι ίδιοι βγάζουν με καθημερινό μόχθο ο Ζουράρης τους έριξε και έναν Μπιθικώτση, «Στη Δραπετσώνα πια δεν έχουμε ζωή»....

Δεν ξέρουμε πραγματικά αν πρέπει να γελάμε ή να φρίττουμε με τα παραπάνω. Την ώρα που οι φόροι έχουν γονατίσει τον κόσμο, οι συνταξιούχοι βλέπουν τις συντάξεις τους απλά να εξαφανίζονται σαν να μην υπήρχαν, τα σπίτια βγαίνουν στον πλειστηριασμό, οι Έλληνες τρώνε από τα σκουπίδια, τα νοσοκομεία διαλύονται, η ανεργία έχει ξεπεράσει κάθε παγκόσμιο προηγούμενο, οι κοινωνίες υποφέρουν από τους λαθρομετανάστες, οι Συριζοψεκασμένοι διοργανώνουν ποτάκια και σουαρέ στέλνοντας τον λογαριασμό στα κορόιδα δηλαδή όλους εμάς! 


Είναι προφανές ότι ο Τσίπρας έχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητα. Ζει σε έναν δικό του κόσμο, προσπαθώντας να ρουφήξει και την τελευταία σταγόνα του ονείρου της εξουσίας. 


Είναι φαύλοι, ανίκανοι, επικίνδυνοι και προκλητικοί. 


Μόνο μην ξεχάσουν την ημέρα που θα ξεκουμπιστούν από το Μαξίμου να φωνάξουν και πάλι τον Ζουράρη να παίξει πιάνο, όχι Μπιθικώτση και Ελληναίο όμως, αλλά αυτή τη φορά το λαϊκό άσμα του Σταύρου Λυβικού: «Γλυκιά μου αγαπούλα πέταξα τα πράγματα σου στη σακούλα, και σου λέω γειά χαρά και βα φαν κούλο, τελειώσαμε και πάρε και τον πούλο»!...

ΠΗΓΗ
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top