Άσαντ: Θα απελευθερώσουμε το Χαλέπι και θα στείλουμε τους τζιχαντιστές στην Τουρκία Η ανάκτηση του Χαλεπιού από τον έλεγχο των τζιχαντιστών της Αλ Κάιντα θα αποτελέσει την αφετηρία για τον στρατό της Συρίας να ωθήσει τους τζιχαντιστές πίσω στην Τουρκία, δήλωσε σε ρωσική εφημερίδα ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ.


«Θα χρειαστεί να συνεχίσουμε την εκκαθάριση αυτής της περιοχής και να ωθήσουμε τους τρομοκράτες πίσω στη Τουρκία, να γυρίσουν από όπου έχουν έρθει, ή να τους σκοτώσουμε. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή», είπε ο Άσαντ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Komsomolskaya Pravda.
«Από τη στρατιωτική και στρατηγική σκοπιά, δεν θα μπορέσουμε να απομονώσουμε το Μέτωπο Αλ Νούσρα»

«Από τη στρατιωτική και στρατηγική σκοπιά, δεν θα μπορέσουμε να απομονώσουμε το Μέτωπο Αλ Νούσρα. Αλλά θα αποτελέσει αφετηρία να προχωρήσουμε προς άλλες πόλεις και να τις απελευθερώσουμε από τους τρομοκράτες. Αυτή είναι η σημασία του Χαλεπιού», τόνισε.

Το Χαλέπι έχει γίνει τόπος μάχης μεταξύ των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων και των τζιχαντιστών.

Μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας τον Σεπτέμβριο κατέρρευσε μια εβδομάδα μετά την υπογραφή της, με τις συριακές δυνάμεις να ανανεώνουν τις επιθέσεις τους, δηλώνοντας ότι οι παραβιάσεις της συμφωνίας από τζιχαντιστές καθιστούν την κατάπαυση των εχθροπραξιών αδύνατη.

Μεταξύ άλλων, ο Άσαντ είπε ότι η δράση της Τουρκίας στη Συρία αποτελεί εισβολή, πράγμα που αντιτίθεται στο διεθνές δίκαιο, και ότι ο εμφύλιος της χώρας έχει καταλήξει σε μάχη μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης.


Πηγή
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top