Στα παιδιά των προσφύγων σε καθολικό σχολείο στην Ιταλία ζητήθηκε να χρησιμοποιούν ξεχωριστές τουαλέτες καθώς οι γονείς ανησυχούν ότι η υγειά των παιδιών τους «βρίσκεται σε κίνδυνο».
Σε δύο προσφυγόπουλα από την Αίγυπτο και την Αιθιοπία 9 και 11 ετών αντίστοιχα οι δάσκαλοι ζήτησαν να χρησιμοποιούν ξεχωριστές τουαλέτες μετά από παραγγελία γονιών οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι τα παιδιά τους κινδυνεύουν να κολλήσουν μεταδοτικές ασθένειες.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της La Stampa παρόλο που τα δυο παιδιά είναι υγιή δύο οικογένειες πήγαν τα παιδιά τους σε άλλο σχολείο ενώ την ίδια ώρα πολλοί είναι οι γονείς που απειλούν να κάνουν το ίδιο.
Το Καθολικό Σχολείο στην Κάλιαρι της Σαρδηνίας ανακοίνωσε ότι έχει ήδη τοποθετήσει χωριστές τουαλέτες καθαρά για λόγους προληπτικούς. 
Οι κηδεμόνες των δύο παιδιών ζήτησαν να μην εφαρμοστεί το μέτρο με τις χωριστές τουαλέτες. Και τα δύο παιδιά είναι ορφανά καθώς οι γονείς τους πνίγηκαν διασχίζοντας την Μεσόγειο.
«Στην αρχή τα παιδιά αυτά ήταν απομονωμένα γιατί δεν μιλούσαν ιταλικά. Η συμπεριφορά των παιδιών έχει να κάνει καθαρά με ότι ακούνε από τους γονείς τους. Πιστεύω ότι το σχολείο θα διορθώσει την αδικία», είπε η κηδεμόνας του ενός παιδιού.
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top