Μπορεί η ώρα να άλλαξε τα ξημερώματα της Κυριακής, αυτό όμως δεν ισχύει για ολόκληρο το νησί της Κύπρου.Για πρώτη φορά στην ιστορία του νησιού, από σήμερα ισχύει διπλή ώρα και συγκεκριμένα η χειμερινή ώρα ισχύει στις ελεύθερες περιοχές και η θερινή στις κατεχόμενες.

Αυτό συνέβη γιατί η τουρκοκυπριακή ηγεσία αποφάσισε να ακολουθήσει την Τουρκία που δεν θα υιοθετήσει την ευρωπαϊκή πρακτική αλλαγής της ώρας σε χειμερινή. Η συγκεκριμένη απόφαση για μη αλλαγή ώρας στην Τουρκία, είχε ανακοινωθεί από τον Ερντογάν ο οποίος είχε πει τον Σεπτέμβριο πως το μέτρο θα βοηθήσει τους πολίτες «να επωφεληθούν περισσότερο από την ηλιοφάνεια».

Με ανάρτησή του στο τουίτερ, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης σχολίασε στα Ελληνικά και στα Τούρκικα: «Μας χωρίζει ο χρόνος, μας ενώνει η ελπίδα».

Ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού έγραψε επίσης στον λογαριασμό του: «Μια πατρίδα, ένας λαός. Μας χωρίζει ο χρόνος, μας ενώνει η ελπίδα», ενώ και ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου, ανήρτησε το μήνυμα: «Μας χωρίζει ο χρόνος, μάς ενώνει η ελπίδα. Αλλά καιρός είναι επιτέλους να ζήσουμε σε μια επανενωμένη πατρίδα».


Πηγή
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top