Όσο και να εθελοτυφλούμε, πραγματικότητα αποτελεί το γεγονός ότι πλέον η Αγίας μας Εκκλησία έχει καταληφθεί πραξικοπηματικά από εξουσιομανείς Αρχιερείς ,μηδέν εξαιρουμένων(ακόμη και αυτών που τρις και λίγο αυτοδηλώνονται ως souper Orthodox με τις ανάλογες κορώνες) .


Με το γνωστό τους ήθος μας έχουν πάλιν και πολλάκις αποδείξει πως o Ιησούς Χριστός δεν είναι προτεραιότητα στην ζωή τους και ότι το μόνο αποκλειστικά μέλημα τους και η μοναδική τους αλήθεια είναι η ΕΞΟΥΣΙΑ τους για την οποία πολύ εύκολα και αβασάνιστα προσκυνούν και τον Διάβολο ακόμη και ξεπουλάνε τον ίδιο τον Κύριό μας ,την Ορθοδοξία Του, ακόμη και «το βυζί της μάνας τους».

Έτσι με μαθηματική ακρίβεια αργά και σταθερά οδηγούν εμάς, τα παιδιά μας και τις μέλλουσες γενεές των πιστών στην άμβλυνση έως και εξαφάνιση του Ορθοδόξου αισθητηρίου, στον Οικουμενισμό και τέλος έμμεσα στην προσκύνηση του Αντιχρίστου.

Ενώπιον αυτής της καταστάσεως λοιπόν ποιά θα πρέπει να είναι η στάση μας;


1ον Να παραμείνουμε με τυφλή υπακοή στην πνευματική κηδεμονία και κατεύθυνση των Μητροπολιτών φοβούμενοι τον κίνδυνο του σχίσματος;


2ον Να αποτειχιστούμε, μαζί με όποιους Ιερείς επιθυμούν(που στο εξής θα γίνουν οι αληθινοί Ποιμένες μας),από τα Δεσποτικά δεσμά ακολουθώντας μαρτυρικά και εν διωγμώ τις εντολές Του Χριστού μας και των Ορθόδοξων Πατέρων μας.


3ον Να στραφούμε στο Παλαιό ημερολόγιο.


4ον Να περιμένουμε και άλλο μέχρι τα πράγματα να οξυνθούν ακόμη περισσότερο;


ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝΩΝΥΜΑ ΜΕ ΤΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ

στο email:
proskinitesargolidas@gmail.com


Κάθε σοβαρή και τεκμηριωμένη απάντηση θα κοινοποιείται στην ιστοσελίδα μας.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ
Πηγή


Σχόλιο:
Εμείς δεν κρυβόμαστε επικαλούμενοι αποφθέγματα από εν ζωή "φωτισμένους" τάχα γέροντες (που κατάντησαν ή τους καταντήσαμε "γκουρού"), ούτε αποφθέγματα από "πνευματικούς", ούτε πίσω από αποφάσεις άλλων, υποτίθεται "ειδικών" (πχ καθηγητών Πανεπιστημίου που άλλα έλεγαν και υπέγραφαν πριν 1 βδομάδα και άλλα λένε τώρα! ). Ο καθένας μας φέρει ο ίδιος την ευθύνη του.


Ίσως αυτό που ανάμεσα σε άλλα χάθηκε από την πατρίδα μας (και συνεπώς και από την Ορθόδοξη εκκλησίας μας), είναι το ανδρείο φρόνημα, ο ανδρισμός. Αυτό που έβγαλε γενιές ηρώων, μαρτύρων και ομολογητών.


Εμείς δεν θα επικαλεστούμε την τρέχουσα επικαιρότητα για να αναβάλουμε για την επόμενη "συνεδρίαση", για "τον άλλο μήνα" και πάει λέγοντας .. ενώ έχουν ήδη περάσει 3 μήνες και είμαστε στον 4ο .
Ούτε θα αναθέσουμε την απόφαση σε "επιτροπή", για να τραβήξει ακόμη περισσότερο και να απαντήσει ικανοποιώντας όλους και μη καταλήγοντας πουθενά.


Την δική μας απάντηση θα δώσουμε χωρίς περιστροφές, δικαιολογίες και μισόλογα, προσεχώς.


ΠΗΓΗ
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top