Το δημοκρατικό κεκτημένο
Συντάκτης: ΕΦ.ΣΥΝ.


Δεν έφταναν όλα τα άλλα στην κυβέρνηση, της προέκυψε και ζήτημα με την ΕΡΤ, που όπως όλα δείχνουν θα έχει συνέχεια.

Ας το περιγράψουμε συνοπτικά. Εδώ και πολύ καιρό -όπως τουλάχιστον υποστηρίζουν εκείνοι που γνωρίζουν την κατάσταση- στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής εξελισσόταν μια αναμέτρηση ανάμεσα στον διευθύνοντα σύμβουλο και τον γενικό διευθυντή Ειδήσεων και Ενημέρωσης της ΕΡΤ.

Σιωπηλή ή ηχηρή, δεν έχει σημασία. Η αναμέτρηση επιβεβαιώνεται από το αποτέλεσμα.

Ο Σταύρος Καπάκος έμαθε με δικαστικό κλητήρα την απόφαση του Δ.Σ. της ΕΡΤ για την απομάκρυνσή του. Ο Λάμπης Ταγματάρχης δεν έμαθε τίποτα για τον εαυτό του, γιατί δεν χρειαζόταν να μάθει. Μένει στη θέση του και δεν έχει αντίπαλο, δηλαδή έναν άνθρωπο με άποψη για τα ραδιοτηλεοπτικά που να τον αμφισβητεί ευθέως και επί της ουσίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στην κυβέρνηση και ο κ. Ταγματάρχης στην εξουσία των δημόσιων μέσων ενημέρωσης. Μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι «στα κάγκελα». Δεν είναι και λίγο αυτό το σκηνικό.

Αυτή η κυβέρνηση θέλει να επαίρεται ότι αποκατέστησε τη νομιμότητα στη ραδιοτηλεόραση. Ορθώς επαίρεται γι’ αυτό, αλλά και για το γεγονός ότι έδειξε ευρύτητα πνεύματος στη στελέχωσή της. Η επιλογή του κ. Ταγματάρχη το επιβεβαιώνει. Δεν είναι δικός της άνθρωπος.

Πού κατέληξαν όλα αυτά; Να προκύπτει κρίση και στην ΕΡΤ την ώρα που η κυβέρνηση βάλλεται από παντού για τον νόμο σχετικά με τις ιδιωτικές τηλεοπτικές άδειες, την ώρα που τα κατεστημένα συμφέροντα στον χώρο της ενημέρωσης πνέουν τα λοίσθια και -γι’ αυτόν τον λόγο- δίνουν τη «μητέρα όλων των μαχών», την ώρα που το ζήτημα βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης, η οποία πρέπει να αποφασίσει πιεζόμενη από πλήθος συμφερόντων και γνωρίζοντας ότι η απόφασή της έχει αναπόφευκτα πολιτικές προεκτάσεις.

Το συμπέρασμα είναι ένα. Επειδή το τέρας της διαπλοκής έχει πολλά κεφάλια, όλα εξαρτώνται από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Αν η απόφασή του είναι διαχειρίσιμη από την κυβέρνηση, τότε το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο θα αλλάξει συνολικά, όχι μόνο στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Αν δεν είναι, τότε η κρίση στην ΕΡΤ μεγεθύνει οποιοδήποτε πολιτικό πρόβλημα δημιουργηθεί.
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top