Συντάκτης: Στέργιος Ζιαμπάκας

Μια θεσμοθετημένη δράση αλληλεγγύης με πολλαπλά οφέλη τίθεται σε εφαρμογή από 1ης Οκτώβρη, έπειτα από συνεργασία των πωλητών λαϊκών αγορών και της Περιφέρειας Αττικής.

Σε 737 οικογένειες από όλη την Αττική θα χορηγηθούν -στη διάρκεια των επόμενων 12 μηνών- κουπόνια συνολικής αξίας 986.000 ευρώ (1 ευρώ το καθένα), μέσω των οποίων θα μπορούν να προμηθεύονται φρούτα και λαχανικά από τις λαϊκές αγορές. Δικαιούχοι είναι οικογένειες εγγεγραμμένες στο μητρώο απροστάτευτων ανηλίκων.

Συγκεκριμένα, κάθε μήνα, 412 οικογένειες με ένα παιδί θα λαμβάνουν κουπόνια αξίας 100 ευρώ, 226 οικογένειες με δύο παιδιά θα λαμβάνουν κουπόνια αξίας 120 ευρώ και 99 οικογένειες με τρία παιδιά θα λαμβάνουν κουπόνια αξίας 140 ευρώ, τα οποία θα μπορούν να αξιοποιούν στη λαϊκή αγοράζοντας προϊόντα.

Κάθε μήνα, τα κουπόνια θα έχουν και διαφορετικό χρώμα. Οι πόροι προέρχονται από τμήμα του ημερήσιου ανταποδοτικού τέλος που καταβάλλουν οι πωλητές λαϊκών αγορών.

Οπως εξηγεί στην «Εφ.Συν.» ο πρόεδρος της Παναττικής Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών, Κ. Κακαράντζας, πρόκειται για μια συνδικαλιστική διεκδίκηση των τελευταίων 6 χρόνων, η οποία -παρότι αποτυπώθηκε σε νόμο το 2014- έρχεται να γίνει πράξη για πρώτη φορά από την Περιφέρεια Αττικής με απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου, αφού ξεπεράστηκαν όποια γραφειοκρατικά προβλήματα εμφανίστηκαν.

Με αυτόν τον τρόπο η στήριξη των κοινωνικά ευπαθών ομάδων γίνεται με διαφύλαξη της αξιοπρέπειάς τους, αλλά και με ποιοτικό τρόπο, μεταφέροντας στα παιδιά μια κουλτούρα κατανάλωσης πολύτιμων διατροφικά προϊόντων.

Πρόθεση της Περιφέρειας, όπως μας ενημερώνει η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης για θέματα Κοινωνικής Πολιτικής, Κατερίνα Θανοπούλου, είναι η συγκεκριμένη δράση να διευρυνθεί από την επόμενη χρονιά και να ενταχθούν περισσότερες κατηγορίες οικογενειών.

Για την τρέχουσα χρονιά -που ολοκληρώνεται την 1η Οκτώβρη 2017- οι δικαιούχοι έχουν ήδη παραλάβει τα πρώτα κουπόνια από τις αρμόδιες διευθύνσεις της Περιφέρειας, ενώ τα σωματεία των πωλητών λαϊκών αγορών έχουν ήδη ενημερώσει τους συναδέλφους τους για τη μέθοδο υλοποίησης της δράσης.
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top