Στη Θεσσαλονίκη, σε αγώνα ερασιτεχνικού πρωταθλήματος, οι ποδοσφαιριστές της ομάδας Προοδευτική Τούμπας λίγο πριν αρχίσει το παιχνίδι, ανήρτησαν πανό εναντίον της Εκκλησίας, το οποίο έγραφε: «Εκκλησία ΑΕ: Συγκαλύψεις βιασμών/εκκενώσεις καταλήψεων». 


Το αισχρό και υβριστικό αυτό μήνυμα αφορούσε το θέμα της εκκένωσης του εγκαταλελειμμένου από τους αναρχικούς κτιρίου, που η Πολιτεία έδωσε στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης για να δημιουργηθεί το Ιδρυμα Χρονίων Πασχόντων. Το κτίριο αυτό είχε καταληφθεί από τους αναρχικούς και όταν το εκκένωσε η αστυνομία έγινε η εισβολή στον Μητροπολιτικό Ναό της πόλης, κατά την διάρκεια της Λειτουργίας. Επίσης, το μήνυμα θέλησε να συκοφαντήσει τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης για υποτιθέμενη συγκάλυψη μιας υπόθεσης βιασμού ανηλίκου. 


Η ομάδα Προοδευτική Εκρηξη Τούμπας αποτελείται από συνήθη περιθωριακά άτομα της Άκρας Αριστεράς, κι έτσι τέτοιου είδους ενέργειες δεν αποτελούν πρωτοτυπία. Την στιγμή μάλιστα που με τις πλάτες του Κράτους οι ομάδες αναρχικών διατηρούν καταλήψεις δημοσίων κτιρίων, μέσα στα οποία γίνεται πλήθος έκνομων ενεργειών....

ΠΗΓΗ
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top