ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΟΥ ΕΞΕΔΩΣΕ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΔΑΝΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.

ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΩΝ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ 2008 ΕΠΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ.

Η ΑΓΟΡΑ ΖΗΤΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΦΥΡΙΖΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΑ ΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΤΟΥ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΠΟΥ ΚΛΗΘΗΚΕ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ


18/10/2016 - Έρευνα Τραπεζικών Χορηγήσεων – γ΄ τρίμηνο 2016

Έρευνα Τραπεζικών Χορηγήσεων 1, 2 – γ΄ τρίμηνο 2016

Δάνεια προς μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις

Το γ΄ τρίμηνο του 2016, τόσο τα κριτήρια χορήγησης δανείων προς τις μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις (ΜΧΕ) όσο και η ζήτηση για δάνεια από τις ΜΧΕ παρέμειναν σχεδόν αμετάβλητα σε σχέση με το β΄ τρίμηνο του 2016 (βλ. Διάγραμμα 1 και 2), εξέλιξη σύμφωνη με τις προσδοκίες που είχαν διατυπωθεί στην έρευνα του προηγούμενου τριμήνου. Επιπλέον, οι τράπεζες πιστεύουν ότι τα κριτήρια και η ζήτηση θα παραμείνουν στο ίδιο επίπεδο και κατά τη διάρκεια του δ΄ τριμήνου του 2016.

Αμετάβλητοι παρέμειναν και οι όροι χορήγησης δανείων προς τις ΜΧΕ το γ΄ τρίμηνο του 2016.

Η αναλογία των αιτήσεων για επιχειρηματικά δάνεια που απορρίφθηκαν πλήρως παρέμεινε επίσης σταθερή σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο (βλ. Διάγραμμα 3).

Δάνεια προς νοικοκυριά
Το γ΄ τρίμηνο του 2016, τα κριτήρια χορήγησης δανείων προς νοικοκυριά, καθώς και η ζήτηση για στεγαστικά και για καταναλωτικά δάνεια, παρέμειναν σχεδόν αμετάβλητα σε σχέση με το β΄ τρίμηνο του 2016 (βλ. Διάγραμμα 1 και 2), εξέλιξη σύμφωνη με τις προσδοκίες που είχαν διατυπωθεί στην έρευνα του προηγούμενου τριμήνου. Τα κριτήρια χορήγησης και η ζήτηση δανείων προς νοικοκυριά αναμένεται να παραμείνουν στα ίδια επίπεδα και κατά τη διάρκεια του δ΄ τριμήνου του 2016.

Σχεδόν αμετάβλητοι παρέμειναν και οι όροι χορήγησης δανείων το γ΄ τρίμηνο του 2016.

Η αναλογία των αιτήσεων για δάνεια προς νοικοκυριά που απορρίφθηκαν πλήρως αυξήθηκε ως ένα βαθμό σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο (βλ. Διάγραμμα 3).

ΠΗΓΗ
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top