Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ ΤΩΝ ΨΕΥΤΟΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ ΔΕΧΤΗΚΕ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΠΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΟΥ ΟΡΙΣΕ Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΑ ΚΥΡΙΟ ΦΟΥΧΤΕΛ, ΜΕΤΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΦΟΥΧΤΕΛ ΕΠΙΣΚΕΥΤΗΚΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΤΣΙΡΩΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΜΑΘΕΙ ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΠΡΑΝΟ ΜΑΣ ΠΑΞΙΜΑΔΙ
Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΞΕΥΤΙΛΑΣ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΒΓΑΙΝΑΝΕ ΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΦΟΥΧΤΕΛ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΧΑΜΟΓΕΛΟΥΝ ΠΛΑΙ ΤΟΥΣ.


ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΟΥ ΕΞΕΔΩΣΕ Η ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ:

Συναντήσεις Χ.Γ. Φούχτελ με στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης

Η Ελληνογερμανική Συνέλευση (DGV) μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό όχημα για τη
βελτίωση των σχέσεων των δύο χωρών, αλλά πρωτίστως για την ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας, μέσα από την στήριξη επιχειρηματικών δράσεων, αλλά και την περαιτέρω προώθηση πρωτοβουλιών συνεργασίας σε επίπεδη τοπικής αυτοδιοίκησης.
Αυτό ήταν το βασικό συμπέρασμα, που προέκυψε μετά από μια σειρά συναντήσεων του Κοινοβουλευτικού Υφυπουργού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης της Γερμανίας και προέδρου της DGV, Χανς-Χοακίμ Φούχτελ με μια σειρά από υψηλόβαθμα στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης.
Ο κος Φούχτελ επισκέφτηκε την Αθήνα, συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία της Γενικής Συνομοσπονδίας Βιοτεχνικών Επιμελητηρίων, στελέχη επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται με επιτυχία στην Ελλάδα και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης από τη Γερμανία. Συναντήθηκε διαδοχικά με τον αντιπρόεδρο της ελληνικής κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννη Τσιρώνη, τον Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργο Σταθάκη και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου.
Είχε επίσης συναντήσεις με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κο Ιερώνυμο, τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη, καθώς και με εκπροσώπους γερμανικών πολιτικών ιδρυμάτων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων με τους Έλληνες υπουργούς, που πραγματοποιήθηκαν σε πολύ καλό κλίμα βρέθηκε το θέμα της ενίσχυσης της ελληνικής οικονομίας.
Ο πρόεδρος της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης εξέφρασε την υποστήριξή του προς τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για την ανάκαμψη της οικονομίας και αναφέρθηκε σε συγκεκριμένους τομείς, όπου η συνεργασία των δύο χωρών θα μπορούσε να έχει άμεσα και χειροπιαστά αποτελέσματα όπως είναι ο τουρισμός, η επιμόρφωση και επαγγελματική κατάρτιση και η πρόσβαση των ελληνικών επιχειρήσεων σε τράπεζες της Γερμανίας ή τρίτων χωρών.
Σημαντικά είναι τα περιθώρια για διεύρυνση της συνεργασίας μεταξύ εθνικών και τοπικών αρχών και φορέων και στον τομέα της διαχείρισης αποβλήτων, ανακύκλωσης και σε άλλους τομείς που έχουν να κάνουν με την προστασία του περιβάλλοντος.
Στις συζητήσεις με τους εκπροσώπους της ΚΕΔΕ συζητήθηκαν οι εμπειρίες από επιτυχημένες «καλές πρακτικές» στο επίπεδο συνεργασίας των δύο πλευρών, πολλές από τις οποίες θα παρουσιαστούν και στο πλαίσιο της 6ης συνέλευσης της DGV τον ερχόμενο Νοέμβριο στο Ναύπλιο.

Η Ελληνογερμανική Συνέλευση έχει καταστεί μέσα σε λίγα χρόνια ένα δυναμικό ελληνογερμανικό δίκτυο δήμων και περιφερειών, που είναι προσανατολισμένο στην πρακτική συνεργασία και ανοικτό στη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών και της οικονομίας. Οι συνεργασίες είναι θεματικές και πραγματοποιούνται, όταν από την ελληνική ή την γερμανική πλευρά εκφραστεί μια τέτοια επιθυμία. 

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top