του Παναγιώτη Τζαννετάτου

Σε υψηλούς τόνους- όπως και αναμενόταν άλλωστε διεξήχθη- η συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής στη Βουλή. Από μόνη της εξάλλου η κλήση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα, ήταν αρκετή για να…ξυπνήσει θύμησες και να προκαλέσει πολλές συγκρούσεις κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Σε μια από αυτές, ο κ. Στουρνάρας βρέθηκε να δίνει «μάχη» με τον ανεξάρτητο βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο για τις συναντήσεις που κάνει στην ΤτΕ.

Όταν δε ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος έθιξε το ζήτημα της συνάντηση στα τέλη του Σεπτέμβρη με τον δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη, ο κ. Στουρνάρας δεν άντεξε και ξέσπασε, ανοίγοντας έναν κύκλο άγριας αντιπαράθεσης.

«όποιον θέλω θα καλώ στη τράπεζα. Μα να ρωτάει ποιους καλώ στην ΤτΕ», εξερράγη ο κ. Στουρνάρας, όταν κατηγορήθηκε ότι συνάντησε στα τέλη του Σεπτέμβρη τον κ. Πρετεντέρη.

«Ναι, ναι, ναι θα σε ρωτάω! Μα δεν ντρέπεται», αντίτεινε ο βουλευτής για να λάβει απάντηση: «είστε εκτός θέματος. Σας ξέρω καλά ποιος είστε κρινόμαστε όλοι».

«Εσύ πάντα διορισμένος ήσουν ένα παιδί του σωλήνα», επανήλθε ο βουλευτής.

Μέσα σ’ αυτό το κατ’ άλλα ευχάριστο και συναινετικό κλίμα, προσπαθούσε μάταια να ρίξει τους τόνους ο πρόεδρος της Επιτροπής κ. Φάμελος.

«Αυτά είναι γελοιότητα», επανέλαβε ο Διοικητής με τον βουλευτή να μη χάνει χρόνο: «απαγορεύεται η πολιτική δράση όχι μόνο στο παρόν αλλά και παρελθόν τραπεζικών στελεχών».

«Ντροπή!», είπε ο κ. Στουρνάρας σημειώνοντας: «αυτή είναι η δεύτερη φορά που συμβαίνει (…) δεν ανέχομαι ύβρεις και συκοφαντίες, για τη γυναίκα μου ή ποιον θα συναντώ. Αυτά δεν περιποιούν τιμή για τη Βουλή».

Μάλιστα σε μια προσπάθεια να ξεκαθαρίσει- κατά τον ίδιο- τα πράγματα, ο κ. Στουρνάρας προειδοποίησε: «την επόμενη φορά που θα προσβληθώ θα σταματήσω να είμαι του σαλονιού και θα γίνω του αλωνιού».

«Μαρμαρένια αλώνια», απάντησε με νόημα ο κ. Νικολόπουλος, αφήνοντας σε όλους την αίσθηση πως οι δυο τους θα είχαν και άλλα να πουν…


Πηγή
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top