Το κοινοβούλιο της Πολωνίας, με το κυβερνών κόμμα «Νόμος και Δικαιοσύνη» να πρωτοστατεί, αποφάσισε να συνεχίσει την επεξεργασία νομοσχεδίου που επιβάλλει πλήρη απαγόρευση των αμβλώσεων. 
Η προσπάθεια αυτή έρχεται σε μια περίοδο που οι εκτρώσεις αποτελούν μια πραγματική γενοκτονία! Επίσης, απέκλεισε εναλλακτικό σχέδιο νόμου που κινούνταν που επεδείκνυε ανοχή σε αυτήν την καταστροφική πρακτική. 


Έτσι, εισάγεται πλήρης απαγόρευση της έκτρωσης, μετά από πρόταση της «Πρωτοβουλίας Πολιτών» που κατατέθηκε από την επιτροπή «Stop στην Άμβλωση». Προβλέπονται βέβαια και εξαιρέσεις , όπως στην περίπτωση που η ζωή της εγκύου βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο. 
Το νομοσχέδιο προωθήθηκε στην Επιτροπή Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με τη σύμφωνη γνώμη της συντριπτικής πλειοψηφίας των βουλευτών. Ανοίγει έτσι ο δρόμος για παρόμοιες πρωτοβουλίες σε ολόκληρη την Ευρώπη αλλά και στην χώρα μας. Τα αγέννητα παιδιά είναι επιβεβλημένο να προστατεύονται και με θεσμικές παρεμβάσεις! 


Επισημάνεται ότι μισό εκατομμύριο υπογραφές είχαν συγκεντρωθεί ώστε να παρουσιαστεί η συγκεκριμένη πρόταση στο πολωνικό κοινοβούλιο. Ο σαφώς μικρότερος αριθμός φεμινιστριών και «προοδευτικών» που επικροτούσαν τις πρακτικές των εκτρώσεων μένουν στο περιθώριο....

ΠΗΓΗ
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top