ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ, ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΦΑΜΕΛΛΟ ΚΑΙ ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ
Τριπλή πρωτοβουλία ανέλαβε το Χριστιανοδημοκρατικού Κόμμα Ελλάδος, με σκοπό να αποκαλυφθεί  πλήρως ο περίεργος και επιβλαβής ρόλος του Γιάννη Στουρνάρα στο τραπεζικό σύστημα και την εθνική οικονομία.
Γνωρίζει ο Ντράγκι ότι ο Στουρνάρας κάνει πρόβες…
δοτού Πρωθυπουργού
Σήμερα καταθέτει ερώτηση στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και του θέτει χωρίς περιστροφές το ζήτημα της απομάκρυνσης του από την θέση του κεντρικού τραπεζίτη και της ενημέρωσης του Μ. Ντράγκι για τις πρόβες που κάνει  ως «δοτός Πρωθυπουργός» και ακόμα  για το γεγονός ότι βάζει χουντικό «γύψο» στον τύπο.
Ο Νίκος Νικολόπουλος όπως μας αποκάλυψε στην ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα, εμπεριέχονται ερωτήματα, στα οποία θα πρέπει να απαντηθούν αλλά και να κατατεθούν τα πορίσματα των δικαστικών ερευνών. Δηλαδή τα αποτελέσματα-βουλεύματα- των οικονομικών εισαγγελέων, για την ασυδοσία κομμάτων και καναλιών, την σκανδαλώδη διαχείριση των κόκκινων δανείων και τις αυξήσεις του Μετοχικού Κεφαλαίου των τεσσάρων συστημικών Τραπεζών και τέλος για το «έγκλημα» της Τραπέζης Αττικής. Όλα αυτά που ακυρώνουν την τραπεζική πίστη και συνιστούν ισχυρές ενδείξεις οι οποίες πιθανόν να καταστήσουν υπόδικο τον Γιάννη Στουρνάρα.
Πρέπει να παραιτηθεί ο Γιάννης Στουρνάρας…
Ο Νίκος Νικολόπουλος επίσης μας είπε εμφαντικά με βάση όλα αυτά μήπως πρέπει άμεσα να παραιτηθεί από μόνος του ο Γ. Στουρνάρας ή μήπως αυτό πρέπει να το ζητήσει ο Πρωθυπουργός από τον Μ. Ντράγκι.
Ερωτήματα στον Αλέξη Τσίπρα
Τι προτίθεστε λοιπόν  να πράξετε κ. Τσίπρα τώρα που αποκαλύφθηκε ότι η ιστορία με το πόρισμα του SSM ήταν ένα στημένο παιχνίδι του κ. Στουρνάρα, ο οποίος είχε το θράσος να ομολογήσει στην εξεταστική επιτροπή ότι δεν υπολογίζει το νόμο και αποφασίζει αυτός για το ποιοι πρέπει να είναι εφεξής  οι μέτοχοι της τράπεζας  Αττικής!
Γνωρίζετε κ. Τσίπρα ότι στην τράπεζα σήμερα δεν συνεδριάζει η επιτροπή πιστοδοτήσεων της Attica Bank, με αποτέλεσμα στο τέλος του μήνα να μην ανανεωθούν τα όρια των πελατών και δεκάδες επιχειρήσεις, μικρές και μεγάλες, να τιναχθούν στον αέρα και να «σκάσει» η Αττικής;
Αφού έχετε αντιληφθεί κ. Τσίπρα,όπως το καταγγείλατε από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων, ότι όλη αυτή η ιστορία της τράπεζας Αττικής  μεθοδεύθηκε από τον Γ. Στουρνάρα  με σκοπό τον αφελληνισμό της Τράπεζας ώστε να μην διαθέτει η ελληνική κυβέρνηση έναν αμιγώς ελληνικό και μη ελεγχόμενο από Βρυξέλλες και Βερολίνο, τραπεζικό, επενδυτικό και αναπτυξιακό βραχίονα, γιατί δεν τον καταγγέλλεται στον κ.Ντράγκι και γιατί  δεν ζητάτε την απομάκρυνσή του;


Να έρθει και πάλι ο Στουρνάρας στην εξεταστική…
Δεύτερον, στέλνει επιστολή στον Πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής Σωκράτη Φάμμελο ζητώντας την επανάκληση του Γιάννη Στουρνάρα στην Εξεταστική Επιτροπή αφού από τα πρακτικά προκύπτει ότι όσα είπε είναι διαμετρικά αντίθετα από τα επίσημα στοιχεία της Attica Bank.
Εξάλλου, ο Νίκος Νικολόπουλος απαιτεί να προσκομίσει ο Στουρνάρας τις εκθέσεις ξένων οίκων, για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες καθώς επίσης, να δώσει απαντήσεις στις πρόσφατες σοβαρές καταγγελίες του πρώην Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη.
Από το αυτί και στο εισαγγελέα ο Στουρνάρας…
Η τρίτη πρωτοβουλία του είναι δικαστικού περιεχομένου και πρόκειται για μηνυτήρια αναφορά εις βάρος του Γιάννη Στουρνάρα για όσα γεγονότα και δηλώσεις πρέπει να διερευνηθούν που φαίνεται ότι έγιναν κατά παράβαση των Νόμων και του καταστατικού της Τράπεζας της Ελλάδος.
Ακόμα και για το πολύκροτο θέμα της Attica Bank, την οποία εξέθεσε σε θανάσιμους κινδύνους, είτε από δόλο, είτε από αμέλεια.
Στην μηνυτήρια αναφορά εμπεριέχονται και οι αποκαλύψεις του Γιάννη Βαρουφάκη, για  τις πράξεις ή τις παραλείψεις του Στουρνάρα που έπληξαν τα οικονομικά συμφέροντα της χώρας, υπονομεύοντας απροκάλυπτα την εκλεγμένη Κυβέρνηση του τόπου, καθώς και οι καταθέσεις στην Εξεταστική του πρώην Διοικητή κ. Γ. Προβόπουλου περί της ενημέρωσης που του πρόσφερε και ο Υπουργός Στουρνάρας αγνόησε.
Επίσης καταγράφονται τα «έργα» και η κατάθεση Στουρνάρα στην Εξεταστική Επιτροπή, όπου καταδεικνύεται  ότι παραβιάζεται η υποχρέωση του Διοικητή να λειτουργεί εντός του πλαισίου της κυβερνητικής πολιτικής, όπως ρητά ορίζει και το άρθρο 4 του Καταστατικού της ΤτΕ, που αναφέρει ότι η Τράπεζα της Ελλάδος υποχρεούται να στηρίζει την γενική οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης.
Ο Στουρνάρας πρέπει να φύγει από τη ΤτΕ και να ασχοληθεί ο εισαγγελέας με τα έργα και τις ημέρες του https://www.youtube.com/watch?v=E5XnJqc0iSg


 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top