Χάρτης τουρκικού τουριστικού γραφείου του Κουσάντασι, που πουλάει πακέτα διακοπών σε ελληνικά νησιά του Αιγαίου, χρησιμοποίησε ο ανιστόρητος δήμαρχος
 

Συντάκτης:
Νικόλας ΖηργάνοςΔύο ημέρες μετά τις δηλώσεις του προέδρου Ερντογάν με τις οποίες έθεσε έμμεσα θέμα διεκδίκησης των ελληνικών νησιών και άσκησε κριτική στους κεμαλιστές γιατί υπέγραψαν τη Συνθήκη της Λωζάννης, τη σκυτάλη πήρε ο δήμαρχος της Αγκυρας, Ιμπραχίμ Μελίκ Γκιοκτσέκ.

Στο twitter ο και βουλευτής του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), Γκιοκτσέκ, ανάρτησε χάρτη και έγραψε: «Λόγω της Συνθήκης της Λωζάννης, τα νησιά που έχουν χρώμα μπλε (όπως εμφανίζονται στον χάρτη) δόθηκαν στην Ελλάδα... Και ακόμη και τώρα, κάποιοι λένε χωρίς αιδώ ότι πρόκειται για επιτυχία».

Ο ανιστόρητος δήμαρχος χρησιμοποίησε χάρτη τουρκικού τουριστικού γραφείου του Κουσάντασι (Estamos Travel) το οποίο πουλάει πακέτα διακοπών για τα ελληνικά νησιά. Στον χάρτη εμφανίζονται με μπλε χρώμα όλα τα νησιά της Ελλάδας, πλην του Ιονίου, συμπεριλαμβανομένων της Κρήτης, των Κυθήρων, της Εύβοιας, ακόμη και της Σαλαμίνας, την οποία ευτυχώς δεν τη διεκδικούν οι Πέρσες.

Ο Γκιοκτσέκ, ο οποίος υπηρέτησε στην κατεχόμενη Κύπρο, είχε κατηγορηθεί από την αντιπολίτευση για νοθεία στις τελευταίες δημοτικές εκλογές στην τουρκική πρωτεύουσα.

Εχει έντονη παρουσία στο twitter, συχνά αμφιλεγόμενη και προκλητική. Κατά τη διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στο πάρκο Γκεζί, στην Κωνσταντινούπολη, είχε αναρτήσει βίντεο στο οποίο φαινόταν Τούρκος στρατιώτης να δέχεται χτυπήματα από πολίτες, ανάρτηση η οποία αποδείχτηκε ότι ήταν ψεύτικη και δεν είχε καμία σχέση με τις διαδηλώσεις.

Σε άλλη του ανάρτηση την ίδια περίοδο, κατηγόρησε ρεπόρτερ του BBC ως κατάσκοπο των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών.

Τον Ιούλιο του 2014, αναπαρήγαγε και υποστήριξε αντισημιτικό tweet που έγραφε: «Ο Θεός να έχει καλά τον Χίτλερ, έκανε λίγα στους Εβραίους και είχε δίκιο». Και αργότερα έγραψε: «Οι Εβραίοι θα καταστραφούν από τους μουσουλμάνους, στο όνομα του Αλλάχ».

Παραλήρημα

Το χθεσινό παραλήρημα του δημάρχου της Αγκυρας είναι ακόμη μία απόδειξη πως κάποιοι στην Τουρκία κάνουν μεταξύ τους πλειοδοσία ακραίων και προκλητικών θέσεων, απευθυνόμενοι στο εσωτερικό τους ακροατήριο και ιδίως την ηγεσία του AKP.

Στη μετά την απόπειρα πραξικοπήματος Τουρκία, δεν αρκεί κανείς να είναι με την κυβέρνηση, πρέπει και να το διατυμπανίζει και να εκφράζει εξτρεμιστικές, θρησκευτικές ή εθνικιστικές απόψεις.

Στην Αθήνα, παρά τον προβληματισμό που υπάρχει για τις πρόσφατες δηλώσεις Ερντογάν, σχετικά με τη Συνθήκη της Λωζάννης, επικρατεί η άποψη της μη εμπλοκής μας στην εσωτερική τουρκική αντιπαράθεση, καθώς ορισμένοι πλειοδοτούν σε εθνικισμό για να καλύψουν τα δικά τους αδιέξοδα.

Σε ανακοίνωσή του το ελληνικό ΥΠΕΞ είχε επισημάνει προχθές ότι «κάποιοι στο εσωτερικό της γείτονος θέλουν να σύρουν την Τουρκία σε συμπεριφορές αντίθετες προς το διεθνές δίκαιο, που σε καμία περίπτωση δεν αρμόζουν σε ευρωπαϊκή χώρα. Αναθεωρητικές λογικές, ως γνωστόν, ανέκαθεν οδήγησαν σε αρνητικές ατραπούς και πάντοτε ηττήθηκαν.

»Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι το μοναδικό αντικείμενο των διερευνητικών επαφών ήταν και είναι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας, σύμφωνα με τις προβλέψεις και τους κανόνες του διεθνούς δικαίου».
 
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top